ASSOTEA commemora el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme amb la projecció de dues pel·lícules

1758

El proper diumenge 2 d’abril es commemora el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme amb el propòsit de cridar l’atenció sobre les barreres cognitives i socials a les quals s’han d’enfrontar actualment les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). L’associació TEA Martorell (ASSOTEA), que vetlla per les famílies de nens i nenes afectats pel Trastorn de l’Espectre Autista o la síndrome d’Asperger, organitza aquest cap de setmana al Centre Cultural dos passis cinematogràfics per difondre informació sobre la malaltia.

Dissabte 1 d’abril, a les 17.00h, es podrà veure Pastel de pera con lavanda (Eric Besnard, França). El film explica com, al cor de la Provenza italiana, Louise es cuida tota sola dels seus dos fills i intenta mantenir el seu negoci familiar. Un dia, en què gairebé l’atropella a un desconegut, Louise descobreix que és un home diferent a la resta de gent. La fascinació que sent per ell és tal que sospita que podria canviar la seva vida i la de la seva família.

Diumenge 2 d’abril, a les 17.00h, es projectarà ‘Unes altres veus’ (Iván Ruiz i Sílvia Cortés, Barcelona), un documental sobre l’autisme a partir del testimoni d’Albert, un jove de 21 anys diagnosticat de síndrome d’Asperger. Les seves reflexions dins un laberint, les converses que manté amb un amic del seu poble i el viatge a Brussel·les per visitar el Museu Tintí, ens aproparà a la seva particular manera de viure i entendre el món.

Cristina Murillo, secretària d'ASSOTEA

Després de cada pel·lícula, la psicòloga Alba Ruiz, encarregada de les teràpies a ASSOTEA, conduirà el col·loqui per tal de resoldre possibles dubtes als assistents. El cine-fòrum, “servirà per donar a conèixer les característiques de les persones amb autisme, que la gent s’adoni de les dificultats que tenen i, si mai es troben amb persones amb autisme, sàpiguen com actuar”, ha dit Cristina Murillo, secretària de l’entitat.

Cristina Murillo, secretària d'ASSOTEA

ASSOTEA va néixer l’any 2014 a Martorell i es troba ubicada al carrer Torrent de Rosanes, 1 (a la segona planta de l’Esplai d’Avis de La Vila). Els seus membres es reuneixen tots els dilluns, de 17.00 a 19.00h. Segons Murillo, “donem suport a les famílies que sovint se senten desemparades i abandonades. Fem teràpies de grup per a famílies amb la mediació d’una psicòloga, qui ens ofereix pautes per resoldre algunes qüestions quotidianes. També realitzem tallers amb els nens i nenes afectats per tal de treballar amb ells les seves habilitats socials”.

Dia Internacional Autisme
Dia Internacional Autisme