ASSOTEA Martorell presenta el seu projecte sobre el Trastorn de l’Espectre Autista

559

L’Associació TEA Martorell (Assotea) s’ha presentat aquest dissabte amb l’objectiu de l’entitat és involucrar a la societat en la divulgació del Trastorn de l’Espectre Autista. Aquesta entitat vetlla per informar i donar suport a les famílies de nens afectats en l’espectre autista o que pateixen la síndrome d’Asperger. En l’acte hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Salut, Mercè Morera.

L’entitat va començar a caminar fa gairebé dos anys a partir de la iniciativa de diverses mares que van posar en comú la seva problemàtica. Natalia López, presidenta de la nova entitat, va detectar que el seu fill tenia Asperger i va anar coneixent i aglutinant altres mares: “totes teníem la mateixa sensació de desempara, i vam crear aquesta entitat per informar les famílies afectades i que no se sentin soles. Compartir la problemàtica és aprendre moltes coses dels altres”.

En l’acte, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha assegurat que “som en un municipi molt ric per la presència de moltes entitats i és bo que aparegui una entitat tant específica com Assotea. Des de l’Ajuntament seguirem col·laborant en allò que estigui al nostre abast, com hem fet amb la cessió d’un despatx a la Casa Mestres”. També hi han assistit regidors del govern i l’oposició.

Tertúlies-cafè de teràpia

Maria Josep Ovejas explica que “fem tertúlies-cafè perquè pares i mares i nens afectats exposin inquietuds, es donin consells i s’ajudin. A més, estem fent sessions individuals de teràpia ocupacional pediàtrica amb una especialista que està compromesa a baixar els elevats preus d’aquest tipus de tractaments. Un fet que suposa també un alleugeriment econòmic per a les famílies”.

L’entitat disposa d’un despatx a la Casa Mestres, seu de l’Esplai d’Avis La Vila, fruit d’un conveni de cessió amb el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAP). Les persones interessades a conèixer l’activitat d’Assotea ho pot fer a través d’una pàgina de facebook o bé per correu electrònic: teamartorell@gmail.com.

Autisme i síndrome d’Asperger
Els dos trastorns als quals ateny Assotea són l’autisme i la síndrome d’Asperger. El primer, més conegut i popularitzat, és un trastorn del desenvolupament cognoscitiu caracteritzat per la tendència a la soledat i la invariància de l’individu, que provoca en ell una escassa interacció social i problemes de comunicació amb els demés i manca d’empatia, i que sovint es manifesta des de la infantesa.