Augmenta el nombre de parelles lingüístiques a la 12a campanya del Voluntariat per la Llengua

313

La 12a campanya del Voluntariat per la Llengua impulsada pel Servei Local de Català ha aconseguit una formar 15 parelles, quatre més que l’any passat. El Voluntariat per la Llengua és un programa per practicar el català a través de la conversa, basat en la creació de parelles formades per un voluntari catalanoparlant i un aprenent que vol adquirir fluïdesa.

El Servei Local de Català presentarà les 15 parelles lingüístiques el proper 23 de febrer (19.00h) al Complex Educatiu Torrent de Llops tenint en compte les seves afinitats i horaris disponibles.

Els voluntaris i aprenents “hauran de destinar 10 hores durant 10 setmanes a la llengua oral catalana per tal de perdre la vergonya i practicar-la en un context relaxat i distès, tot parlant de temes quotidians o realitzant alguna activitat cultural”, ha explicat el responsable del Servei Local de Català, Andreu González.

“No es tracta de fer de professors, sinó d’atorgar la confiança necessària a la persona perquè es deixi anar a l’hora de parlar”, ha dit González, qui ha afegit que la major part dels aprenents “considera que la llengua és important per a integrar-se, perquè és normal saber català si vius a Catalunya, perquè els pot servir per a obtenir beneficis col·lectius i competir en igualtat amb la resta de ciutadans”.

Voluntariat per la LLengua

El Voluntariat per la Llengua va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 90.000 parelles arreu de Catalunya. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).