Aurora i Annie B & The London Comunity Gospel Choir posen punt i final a un PAS totalment consolidat

760
Annie B & The London Comunity Gospel Choir

La 5a edició del Festival Pont a les Arts Sonores (PAS) ha arribat aquest cap de setmana al seu punt i final amb les actuacions d’Aurora, divendres, i d’Annie B & The London Comunity Gospel Choir, dissabte. La companyia Roger Canals també va ser present en l’últim dia de festival en la seva actuació al Petit PAS. Enguany ha suposat la consolidació definitiva d’un esdeveniment cada vegada més multitudinari.

Divendres, l’agrupació formada a l’Escola Superior del Taller de Músics, Aurora, va portar una fusió flamenc-jazz que va a tornar a omplir els voltants del pont del Diable. Seguint la tònica d’actuacions més intimistes que el PAS ofereix els divendres, el grup català va oferir un concert d’alta qualitat als assistents.

Dissabte al vespre, va tenir lloc la segona actuació dins el programa del Petit PAS, la novetat principal d’aquesta edició dirigida als martorellencs i martorellenques més petits. A través del jazz, la companyia Roger Canals va presentar l’espectacle Viatjazz a Nova Orleans, una obra que va combinar la reflexió sobre les emocions de la música i l’art urbà i els grafits.

El punt i final al PAS 2018 el va posar la cantant londinenca Annie B acompanyada de la seva banda The London Comunity Gospel Choir. L’artista va versionar cançons conegudes de soul, jazz i gòspel on van destacar la seva veu prodigiosa i una gran presència escènica.
El festival ha tancat una nova edició superant unes expectatives ja altes respecte la passada edició.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha valorat satisfactòriament el festival. “Hem intentat oferir música eclèctica i per a tots els gustos i hem aconseguit superar les xifres de l’any passat en quant a espectadors.” Corral també ha considerat un èxit les dues propostes de la novetat d’aquest any, el Petit PAS.

Sergi Corral, regidor de cultura

El PAS ha ofert jazz, soul, funk i flamenc entre altres gèneres musicals. Una varietat, que des de la Regidoria de Cultura s’estudia i treballa a fons per oferir un programa el més variat possible sense allunyar-se de l’essència del festival. Corral apunta que sempre es busca “la major varietat possible; gent de casa, de la resta d’Espanya i també de fora com el cas d’Annie B o Heshima”.

Sergi Corral, regidor de cultura

Un festival per a tothom

Un cop tancada la 5a edició, novament amb rècord d’assistència, és palès que el Festival Pont a les Arts Sonores és un esdeveniment més que consolidat al municipi i que atrau no només veïns de Martorell, sinó també gent de fora. És el cas de la Sílvia, de Castellví de Rosanes i l’Adriana, de Torrelles de Llobregat.

Sívlia i Adriana, espectadores

Un dels punts forts del PAS és que està destinat a tots el públics, i que la ubicació i el format permet passar les nits de juliol en família. L’Anna, martorellenca de tota la vida, ha assistit als tres concerts de dissabte amb la seva parella i els seus dos fills petits.

Anna, espectadora

Malgrat que enguany el festival ha ofert el Petit PAS amb molt d’èxit entre els més menuts, els diferents nens i nenes continuen gaudint de les sessions nocturnes. Ens ho explica l’Ada, martorellenca d’11 anys que no ha volgut perdre’s l’edició de 2018.

Ada, espectadora