Avui comença el ‘Sardanes a la fresca’, cicle de quatre ballades per promoure la dansa

433
Ballada de sardanes a la Casa de Cultura La Vila

La Secció Sardanista de Martorell enceta avui dimarts 9 de juliol el cicle ‘Sardanes a la fresca‘ amb una ballada a la plaça de la Vila a les 21.30h. Durant quatre dimarts del mes de juliol, l’entitat portarà la dansa típica catalana a diferents punts de la població amb la idea de promoure-la a nous públics i complementar l’oferta lúdica d’estiu.

La ballada d’aquest dimarts anirà a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell. La següent serà el 16 de juliol davant del monument a la sardana, al passeig de Catalunya, amb la Cobla La Principal del Llobregat. El 23 de juliol, la cita serà a la plaça de l’Era del Pedró del barri de Can Carreras amb la Cobla Maricel, i finalment el 30 de juliol es posarà el punt final a la plaça de la Vila amb l’actuació de la Cobla Marinada.

Jaume Encinas, secretari de la Secció Sardanista de Martorell, comenta que “sempre fem les ballades en dimarts a les 21.30h i l’únic que varia és l’escenari. Hem escollit els dimarts de juliol perquè sol ser un dia de la setmana de poca activitat en el calendari sardanista”. Afegeix que “l’any passat vam iniciar el cicle i ens va anar molt bé. Ens van demanar que repetíssim i per això hi tornem”.

Jaume Encinas, secretari de la Secció Sardanista de Martorell

El fet que canviï l’escenari respon a la idea de “portar-la a barris on no hi arriba habitualment, i promoure aquesta activitat a l’aire lliure les nits d’estiu i a la fresca, com a manera que Martorell continuï tenint vitalitat al juliol”.

Jaume Encinas, secretari de la Secció Sardanista de Martorell

Passat el ‘Sardanes a la fresca’, la Secció Sardanista continuarà el calendari d’activitats el 15 d’agost amb la ballada de Festa Major a la plaça de les Cultures, i amb les habituals activitats de la Diada Nacional de Catalunya: la concentració per pujar la senyera a la muntanya de Les Torretes, l’esmorzar de germanor i la ballada de sardanes.