Bargués assisteix a l’assemblea general de l’Associació de Municipis per la Independència

356

El primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, ha assistit aquest divendres a l’assemblea general de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), al Centre Cultural Municipal de Valls, en representació de l’Ajuntament de Martorell. Hi han participat prop de 200 alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments membres de l’AMI, que han escollit Carles Puigdemont, alcalde de Girona, com a nou president.

L’assemblea general de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha escollit l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, nou president, en substitució de Josep Maria Vila d’Abadal, i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, vicepresident primer. Aquesta candidatura de consens ha estat l’única que s’ha presentat i vol aglutinar alcaldes i alcaldesses de totes les formacions polítiques i que representen de forma transversal tot el territori.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Martorell, Adolf Bargués, ha remarcat “el paper decisiu del municipalisme independentista en el procés” i la importància que ciutats com Barcelona o l’Hospitalet “se sumin a l’entitat en un moment en què es necessiten suports”. Bargués ha reivindicat el component polític dels ajuntaments, més enllà de la seva tasca purament burocràtica.

Presència de tot el moviment sobiranista

L’acte ha comptat amb la presència de destacades personalitats de l’àmbit independentista: Jordi Sánchez, president de l’ANC, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, Eduardo Reyes, president de Súmate; així com el conseller de la presidència, Francesc Oms, el secretari general de CDC, Josep Rull, el tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, l’ex alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el regidor d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch.

Associació de Municipis per la Independència

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) és una organització que agrupa diferents entitats locals per tal de defensar l’assoliment dels drets nacionals de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’exercici del dret a l’autodeterminació. L’entitat va ser constituïda oficialment el 14 de desembre de 2011 a Vic. Des d’aleshores, el nombre de municipis adherits no ha parat de créixer, arribant als 714 actuals.