Batejat un tren de FCG amb el nom del compositor martorellenc Joan Cererols

543

El tren UT 213 de la línea Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FCG) ha estat batejat aquest dimecres amb el nom del compositor martorellenc Joan Cererols. A l’acte, el president dels FCG Enric Ticó ha explicat que aquest és el primer tren de la línia que rep un nom de persona a proposta dels municipis, dins el projecte de renovació de 42 combois. L’alcalde Xavier Fonollosa ha agraït la iniciativa i ha aprofitat per reclamar al Ministeri de Foment que compleixi amb la seva part d’inversió a Martorell Central per convertir-la en una estació intermodal.

La nova unitat UT 213 Joan Cererols ha arribat a l’estació a les 12.45 i ha estat rebuda per Ticó i Fonollosa, acompanyats de diversos regidors de l’equip de govern municipal, historiadors, representants de l’associació Amics del Ferrocarril de Martorell i el Pare Manel, de l’Abadia de Montserrat. Després de destapar el vinil amb la dedicatòria, la comitiva ha fet una visita a l’interior del renovat comboi.

Reconeixement a un personatge il·lustre de Martorell
A la roda d’intervencions, Xavier Fonollosa ha exposat el motiu pel qual Martorell ha proposat el nom de Joan Cererols: “d’aquí a dos anys celebrarem el 400 aniversari del seu naixement. Va ser un monjo benedictí de l’Abadia de Montserrat, compositor i un dels mestres en música barroca i religiosa al nostre país. I un martorellenc il·lustre, nascut al carrer de Francesc Santacana”.

El president de FCG Enric Ticó ha refermat que “ens agrada sentir-nos part dels municipis pels quals passem. Per això fem un reconeixement i proposem noms locals per als combois. I aquest és el primer nom de persona que posarem a un tren en aquesta línia Llobregat-Anoia”. Ticó ha explicat que aquest fet s’emmarca en la renovació de 42 unitats de la línia “amb millores per als usuaris, estrenant enllumenat interior LED, tapisseria per als seients, lavabos, vinils a les parets exteriors i interiors i una millor identificació de les portes i dels seients especials”.

Fonollosa reclama a Foment les obres pendents per a la futura estació intermodal
Aprofitant l’estada a l’estació de Martorell Central, l’alcalde ha dit que “tenim mitja estació intermodal feta. La Generalitat ja fa temps que va complir el seu compromís, però el govern central, no”. Per aquest motiu, l’alcalde ha destacat que “des de l’Ajuntament de Martorell portem ja molt de temps reclamant reiteradament al Ministeri de Foment i a Adif que compleixin amb la seva part de la inversió promesa i que duguin a terme les obres per fer una intermodal que connecti les estacions de FCG i de Renfe, els dos operadors”.