Bea Talegón: “Espanya està passant per un dels pitjors moments de crisi democràtica de la seva història”

827

La jurista i periodista Bea Talegón ha realitzat, aquesta tarda al Centre Cultural, una xerrada-debat entorn l’actualitat política i social, catalana i espanyola. En aquest acte, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Martorell i Castellví de Rosanes, Talegón ha compartit la seva opinió sobre qüestions com l’independentisme català, els processos judicials entorn els polítics sobiranistes o les darreres polítiques del govern espanyol.

Autora del llibre Libertat d’excepció, Talegón és de les majors defensores públiques de fora de Catalunya del dret a decidir del sobiranisme català i crítica des del seu punt de vista de jurista del sistema judicial espanyol actual.

Durant més d’una hora de xerrada, Bea Talegón ha afirmat que l’estat espanyol es troba en un moment de greu crisi democràtica i ha assenyalat als mitjans de comunicació com un dels actors principals d’aquesta crisi. “A través de la desinformació i la manipulació dels mitjans de comunicació han aconseguit trencar una línia de comunicació entre el poble català i el poble de la resta dels territoris d’Espanya”.

Bea Talegón, jurista i periodista

La jurista ha lamentat que aquesta desinformació, que considera pateix la societat espanyola, no els permet comprendre els motius reals de la voluntat d’una gran part de la societat catalana d’esdevenir un poble sobirà. Talegón creu que aquesta part de catalans no es volen independitzar de tots els espanyols, sinó d’un “sistema que també asfixia a la resta d’espanyols.”

Bea Talegón, jurista i periodista

En el tram final de la seva compareixença, Bea Talegón ha fet també una crida al sobiranisme català per a què aquest aprofiti el moment i faci comprendre que el procés no és quelcom aïllat i que la manera de fer del sistema polític espanyol afecta també a la resta de la societat del país. “Crec que ara és un bon moment per a explicar a Espanya que el dret a decidir significa defensar la sobirania del poble”.

Bea Talegón, jurista i periodista

Bea Talegón va néixer a Madrid, però va créixer a Guadalajara (Castella La Manxa). És llicenciada en dret i després de fer política durant més d’una dècada, ara es dedica al periodisme i la comunicació. Talegón escriu per mitjans de comunicació com OK Diario, El Nacional o La República, entre d’altres, i és participant assídua en tertúlies de caire polític en programes de TV3 o 8tv.