Bencini i Pernia proposen un joc vital i interactiu amb l’espectador al Muxart Espai d’Art

462

El Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis acull des d’aquest divendres i fins el 26 de juny l’exposició del pintor Federico Bencini i de l’escultor Raúl Pernia que porta per títol Journey, through my memories. Un tauler gegant amb panells mòbils de diferents colors, símbols i dibuixos vol convidar l’espectador a fer-ne una interpretació vital. L’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Sergi Corral han inaugurat la mostra amb els autors i amb prop d’una vuitantena d’assistents.

Journey, through my memories -viatge a través dels meus records-, és una composició artística de Bencini i Pernia que es basa en un gran tauler de 7,2 per 3,6 metres, format per 162 planxes mòbils de ferro de 40×40 cm, imantades i pintades de tots colors amb l’afegit de signes, dibuixos, gravats i relleus escultòrics. Després de romandre durant quasi un any a la galeria d’art que comparteixen a Barcelona, l’obra arriba al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis adaptada a l’espai i convertida en una triple proposta lúdica: un immens tauler d’escacs, un cub de Rubik i una seqüència de dòmino.

El pintor italià Federico Bencini ha explicat que l’exposició pretén que l’espectador observi la composició i que interpreti el contingut dels diferents panells “com una metàfora de la vida, de la transformació, de tot el que ens passa i d’allò que ens fa por: el canvi”. Bencini i Pernia volen que cada espectador jugui a escollir els plafons que més li agraden o que li resulten més suggerents, i ho ambienten en un gegantí joc d’escacs en el que les figures escultòriques que representen el rei, la reina o el cavall naveguen entre colors i símbols en “una metàfora del joc vital”.

La mostra surt per primer cop de la galeria d’art
L’escultor Raúl Pernia ha afegit que “l’obra va néixer ara fa un any per commemorar els 10 anys de la creació de la nostra galeria d’art, i aquest és el primer cop que l’exposem en un altre espai. Per nosaltres és un plaer immens poder tenir aquesta oportunitat de mostrar-la arreu”.

L’alcalde Fonollosa ha destacat en la presentació que “a més de la qualitat, hi ha una altra cosa que admiro dels artistes: la singularitat. Vosaltres teniu la petjada singular, una empremta molt marcada que m’encanta”. El regidor Corral ha obert l’acte presentant els dos autors i qualificant l’obra com “una proposta molt interessant. Recomano que tothom aprofiti per visitar-la”.

Journey, through my memories es podrà veure fins al 26 de juny. Dijous i divendres, de 17.30 a 20.30h, dissabtes i diumenges, de 10.30 a 14.00h. El 23 i 24 de juny romandrà tancada.