Benvinguda als coreans que fan intercanvi cultural amb l’Institut Pompeu Fabra

515
Intercanvi cultural d'alumnes de Gun San amb l'Institut Pompeu Fabra
Intercanvi cultural d'alumnes de Gun San amb l'Institut Pompeu Fabra

Una trentena d’alumnes de l’Institut Jeonbuk Foreign High School de la ciutat coreana de Gunsan ha estat rebuda aquesta tarda a El Círcol per l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Ensenyament, Sole Rosende. Els joves estan participant en un nou intercanvi pedagògic i cultural amb alumnes de l’Institut Pompeu Fabra. A l’acte també hi ha assistit la regidora de Participació, Belén Leiva; el regidor de Cultura, Andreu González; el director del Pompeu Fabra, Xavier Joseph; la cap d’estudis Marisa Moya; el cap del Departament de Visual i Plàstica, Carles Borràs, i professor de Dibuix, Julián Ortega.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha preguntat als alumnes com estan vivint l’intercanvi i si han trobat moltes diferències entre ambdues cultures. “Tenim intercanvis escolars amb altres països, però mai de tan lluny. No hi ha oportunitats de conèixer una cultura tan diferent força sovint. Espero que amb els companys socialitzeu, us conegueu i que us ensenyin el nostre poble”, ha dit el batlle, qui ha obsequiat els alumnes amb un tòtem de l’Ajuntament de Martorell i un cd amb la música de la interpretació de la llegenda del pont del Diable.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora d’Ensenyament, Sole Rosende, ha expressat que “és una oportunitat excepcional d’intercanvi de cultura, llengua i maneres de fer. És molt enriquidor i molt positiu. Desitjar-vos que aprengueu molt i que la vostra estança sigui agradable. Des de l’Ajuntament estem contents que sigueu aquí i que, durant aquest temps, formeu part de la nostra comunitat”.

Sole Rosende, regidora d'Ensenyament

Fa tres anys que l’Institut Pompeu Fabra desenvolupa aquest intercanvi amb l’institut coreà. Xavier Joseph, director del centre martorellenc, ha recordat que l’experiència ha estat possible gràcies a la iniciativa del professor Julián Ortega, especialista en cultura coreana i amb vincles al país asiàtic.

Xavier Joseph, director Institut Pompeu Fabra

Després de la recepció, els alumnes han compartit les seves experiències en una taula rodona. “He gaudit molt de l’intercanvi, ja que tinc un company perfecte. He pogut veure molts llocs turístics, com les platges de Barcelona o el mercat tradicional. Crec que serà una experiència inoblidable a la meva vida. Trobo que aquí la gent és molt maca i molt amable”, ha dit en David, estudiant coreà.

David, alumne coreà

“La meva germana va fer aquest intercanvi ara fa dos anys i jo en tenia moltes ganes. Recordo que la seva companya coreana era molt tímmida i no parlava gaire, però la meva parla molt i ens expliquem moltes coses d’aquí i d’allà”, ha explicat en Saüc, alumne del Pompeu Fabra. La seva homòloga coreana, l’Adela, s’ha mostrat agraïda amb l’experiència perquè “puc conèixer cultures diferents, com la catalana, que per mi és especial. Si els meus amics venen a Corea els rebré molt bé”.

Saüc, alumne martorellenc i Adela, alumna coreana

El passat mes de juliol, una desena d’estudiants de Batxillerat i dos mestres l’Institut Pompeu Fabra van viatjar a Gunsan. Durant 15 dies, els martorellencs van viure, a través d’activitats lúdiques, tallers i sortides culturals, els costums coreans, van conèixer una nova cultura i, també, els mètodes d’ensenyament del país asiàtic. Els alumnes van poder assistir a les classes del Jeonbuk Foreign Language High School, van residir al mateix centre i també van fer estada amb les famílies. A més, van tenir temps per fer turisme a Seül, PyongChang o Gyeongju, aquesta última la capital de l’Imperi Shilla i Patrimoni de la UNESCO.