Bombers de SEAT en vaga indefinida per reclamar millors condicions laborals

353
Bombers SEAT. Foto: El Diari del Treball
Bombers SEAT. Foto: El Diari del Treball

La plantilla de bombers d’empresa de la subcontracta Falck SCI que presta servei a l’empresa SEAT porta 13 dies de vaga indefinida per reclamar un nou conveni col·lectiu que, segons denuncien, està prorrogat des del 31 de desembre del 2017. Els bombers reclamen millores en les seves condicions laborals i critiquen que no disposen d’equips d’autoprotecció individuals per fer front a eventuals emergències.

En un comunicat, els treballadors lamenten que Falck i SEAT no seguin a negociar i asseguren que han de treballar amb vehicles amb deficiències per a la seguretat que posen en risc als treballadors, sense roba de feina i una sala comú amb greus mancances per a la salut dels treballadors. A banda, qualifiquen d’unilateral el posicionament de l’empresa Falck després de modificar-los les condicions laborals sense acord dels representants dels treballadors quant a horaris, torns de treball i funcions sense justificar a nivell tècnic i organitzatiu.

SEAT ha confirmat, segons publica l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’aturada del servei que presten els bombers de l’empresa Falck i han explicat que han posat en marxa un pla de contingència per garantir la normalitat de la producció i la seguretat dels treballadors i proveïdors de la companyia. Així mateix, SEAT ha informat sobre la vaga a Protecció Civil, el Cecat i al responsable del Parc de Bombers de la Generalitat més proper a la factoria de Martorell.