Bona afluència, malgrat la pluja, per celebrar Sant Jordi a l’entorn del Centre Cultural

373

La plaça de les Cultures i el Centre Cultural han estat l’escenari de les celebracions locals de la festa de Sant Jordi, amb la 38a Fira del Llibre, els tallers literaris per als infants, el recital poètic i les parades de les entitats a l’exterior. La pluja ha fet la guitza a mitja tarda i ha provocat l’anul·lació de la ballada de sardanes i el trasllat d’alguns actes a l’interior de l’equipament. Les monges de l’Hospital del Sagrat Cor i els avis de la Residència Sant Joan de Déu han rebut també les seves roses de mans de l’alcalde Xavier Fonollosa i de diversos regidors de l’equip de govern.

La Fira del Llibre de Sant Jordi ha registrat la màxima afluència de gent dels 10 dies en què ha romàs oberta. Al llarg de tota la jornada, centenars de martorellencs s’hi ha apropat per fer les darreres adquisicions de les seves obres preferides. Al seu voltant, al llarg del matí i fins a mitja tarda, s’ha desplegat un ampli programa d’activitats: el Concurs dels Superlectors i la lectura dels guanyadors del premi Vila de Martorell a la Biblioteca, a més d’una representació de la llegenda que s’ha fet al migdia a la plaça de les Cultures.

Tarda teatral, poètica i literària

L’Auditori Joan Cererols ha acollit a la tarda un espectacle familiar de la Companyia Bombay titulat El meu primer Shakespeare i el recital de poesia, que ha comptat amb l’actuació de la Coral del Barri de Rosanes i l’habitual lectura de poemes a càrrec els portaveus a l’Ajuntament de Martorell Xavier Fonollosa (CDC), Adolf Bargués (ERC), Lluís Tomás (PSC) i José Simón (Movem Martorell). Per altra banda, alumnes de l’escola La Mercè han representat Mar i Cel al Teatre d’El Foment a benefici de l’ONG Mans Mercedàries.

Dins el recinte de la Fira del Llibre, l’escriptora local, Teresa Amat, ha signat exemplars del seu llibre Tot ve que s’acaba, Premi Vila de Martorell 2015. Al vestíbul, molts martorellencs han participat del photocall que cerca la imatge humana de la nostra població.

La pluja ha condicionat part de les activitats de tarda

Els tallers infantils de cal·ligrames i pictogrames s’han hagut de traslladar al Centre Cultural a causa de la pluja, fenòmen que ha provocat la suspensió de la ballada de sardanes, poc després que comencés el repertori la Cobla Iluro, i que ha escurçat l’estada de les parades instal·lades per a les entitats a a plaça de les Cultures.

Visita als avis de la Residència i al Sagrat Cor
L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat del nou regidor de Gent Gran i Salut Albert Fernández i de la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera, han lliurat roses en les seves visites a les monges cuidadores de l’Hospital Sagrat Cor i als avis i àvies de la Residència Sant Joan de Déu.