Cada cop més usuaris trien l’Aula d’Estudis de la Biblioteca per preparar exàmens

486
Aula d'Estudis de la Biblioteca Martorell
Aula d'Estudis de la Biblioteca Martorell

Un total de 642 persones han fet ús de l’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell en la franja horària extraordinària que l’equipament ha posat a disposició, entre el 7 de gener i 8 de febrer. La dada reflecteix un increment de 125 respecte del mateix període de l’any passat i de 304 en referència a fa dos anys. La direcció de l’equipament considera que el servei té una exitosa acollida entre els estudiants locals.

L’Aula d’Estudis ofereix un espai tranquil per preparar exàmens al gener-febrer i al maig-juny. L’equipament augmenta les hores d’obertura -de dilluns a divendres de 20.30 a 23.00h, i els dilluns de 10.00 a 14.00h-, perquè els usuaris les destinin, exclusivament, a l’estudi.

Aquestes franges horàries són les que s’aprofiten per recomptar els usuaris, ja que durant l’horari habitual de l’equipament “resulta impossible diferenciar el nombre de persones que entren per fer servir els serveis bibliotecaris de les persones que només vénen a estudiar”, explica la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

L’increment d’usuaris quasi dobla la xifra d’ara fa dos anys. Per aquest motiu, Parera considera que “és un servei sol·licitat, que té èxit i bona acollida entre els estudiants”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

La primera Aula d’Estudis del 2019 s’ha desplegat en 29 dies de 5 setmanes, sent la segona (del 21 al 26 de gener) la més concorreguda amb 183 usuaris, i la darrera (del 4 al 8 de febrer) la que menys, amb 68. Per dies, els dilluns són clarament els preferits (248 visites), doblant respecte els dimarts i dimecres (119), i superant clarament els dijous (106). Els divendres segueixen sent el dia amb menys estudiants: 50.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

La propera edició de l’Aula d’Estudis tindrà lloc des del dilluns 13 de maig al divendres 21 de juny.