Calçots i mel, protagonistes de la primera fira de productes de temporada a la Vila

1549
Foto: Valls Ràdio Ciutat
Foto: Valls Ràdio Ciutat

Aquest dissabte, 17 de març, l’Ajuntament de Martorell organitza la Fira del calçot i la mel al nucli antic, de 10.00 a 18.00h. És la primera de les fires temàtiques que la Regidoria de Comerç i Turisme vol posar en marxa, un cop al mes, per tal de dinamitzar el mercat no sedentari de la Vila. Hi haurà venda de productes, xerrada d’apicultura urbana, taller per fer salsa de calçots, mostra de com coure els calçots, taller d’espelmes de cera d’abella i degustació de mel.

“Volem potenciar el mercat de la Vila afegint-hi parades, productes de temporada, xerrades i tallers. Arrenquem aquest dissabte amb activitats al voltant dels calçots i la mel, però volem fer fires temàtiques cada mes, que la idea es faci gran i sigui un referent complementari als mercats. Que la gent que vagi a comprar es quedi a Martorell, ja que tenim moltes coses i les hem de fer valer”, ha remarcat el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat.

LLuís Amat, regidor de Comerç i Turisme

La Fira del calçot i la mel oferirà, d’11.00 a 14.00h, un taller de fer espelmes amb cera d’abella a la plaça de la Vila, 10. Hi haurà abelles vives i una arna. Durant tota la jornada, qui ho desitgi podrà fer-se fotos vestit d’apicultor i penjar les imatges a les xarxes socials amb el #FiraCalçotiMeldeMartorell, per tal de fomentar la participació i fer ressò de l’esdeveniment. En el mateix lloc es farà una xerrada d’apicultura urbana, a les 12.00h.

Els més llaminers podran participar del taller de degustació de mel, de 17.00 a 18.00h, al carrer Francesc Santacana, 23, davant l’herboristeria MA HI. Es parlarà de diferents tipus de mel, les seves propietats, colors i sucres.

A la plaça de la Vila, s’instal·larà una barbacoa per fer una mostra de com coure calçots. Es faran tres demostracions (11.30, 12.30h i 13.30h). També hi haurà dues taules per dur a terme el taller de salsa de calçots amb tres passis (12.00, 13.00 i 14.00h). Ambdues activitats estaran conduïdes per experts de Valls.

Lluís Amat, regidor de Comerç i Turisme

Els infants podran pintar-se la cara amb maquillatge i dibuixos relacionats amb les abelles i la mel, de 16.00 a 18.00h a la plaça de la Vila. Al llarg de tota la fira, es podrà visitar una exposició de receptes fetes amb calçots.

Fira del calçot i la mel