Calsapeu i Amat difonen el Premi Vila de Martorell a la Setmana del Llibre en Català

541

El Premi Vila de Martorell va ampliar el seu coneixement aquest dissabte a la tarda a través d’una presentació literària en el marc de la 34a Setmana del Llibre en Català, que se celebra del 2 a l’11 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Dos dels tres principals guanyadors de l’edició de 2015, Joan Calsapeu i Teresa Amat, van presentar les seves creacions un cop ja editades. La representació martorellenca va visitar la fira, que inclou l’estand de l’editorial Adesiara.

El manresà Joan Calsapeu, guanyador del Premi Vila 2015 en categoria Millor Poemari en Català, va presentar la seva obra El tel de les coses, mentre que la martorellenca Teresa Amat va fer el mateix amb Tot ve que s’acaba, obra amb la que va guanyar el premi Local del mateix any. Ambdós escriptors van comptar amb el suport de Ricard Garcia i Alba Bohigas, encarregats de la presentació a l’escenari número 2 de la fira i davant la concurrència.

Una cita referent de les publicacions en català

La tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Martorell Josefina Canals destacava que “és un honor i orgull poder presentar els nostres llibres i el Premi Vila per primer cop en un certamen tan important com és la Setmana del Llibre en Català”. Una fira que reconeix la tasca de les editorials que publiquen en català, de les llibreries actives i de les revistes, i que inclou estands d’editorials i activitats com ara presentacions de llibres, recitals poètics, itineraris literaris, xerrades, animació infantil i promoció de premis literaris.

Visita a l’estand d’Adesiara

Just després de la presentació dels llibres i del Premi Vila de Martorell, l’expedició martorellenca va fer un tomb per la fira i va aturar-se una estona a l’estand de l’editorial martorellenca Adesiara. Aquesta petita editorial, dirigida per Jordi Raventós, aposta des de fa més d’onze anys per la publicació de llibres d’autors clàssics traduïts directament de l’idioma original al català. A la fira va presentar un ampli ventall de les obres publicades.