Can Serra llueix amb orgull les flors i hortalisses que conrea tot l’any

1157
10è Matí Portes Obertes Can Serra
10è Matí Portes Obertes Can Serra

El Centre Ocupacional de Can Serra ha celebrat avui el 10è Matí de Portes Obertes, una jornada per mostrar la tasca feta al llarg de tot l’any. Els visitants han pogut constatar el bon estat de floració dels dos hivernacles, participar d’una plantada de maduixes al nou hort adaptat, degustar un pica pica amb productes elaborats a la masia i emportar-se una torratxa amb flors cap a casa.

Els 33 usuaris de Can Serra són part activa de la transformació estètica de Martorell dels darrers anys, i així els hi ha volgut reconèixer l’alcalde Xavier Fonollosa. “A l’Ajuntament hi treballa molta gent per tenir un poble millor, més maco i agradable. Estic molt orgullós de tots els treballadors, però especialment de vosaltres, perquè cultiveu les flors amb ànima social que veiem col·locades als nostres carrers”, ha agraït. Aquesta primavera han sortit dels hivernacles de Can Serra més de 44.000 flors; i durant la propera tardor està previst fer servir 37.000 pensaments de quatre colors diferents. En total, més de 81.000 flors.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“El dia d’avui és la culminació de la feina durant l’hivern. Ara ho veieu tot molt maco, però el dia a dia és complicat. Anem veient els fruits a mesura que la temperatura acompanya i les flors van creixent. Aquest és un dia desitjat perquè els usuaris poden ensenyar als seus éssers estimats el treball diari i com està tot de ben mantingut”, ha afirmat la directora del Centre Ocupacional de Can Serra, Salomé Moliner.

Salomé Moliner, directora de Can Serra

Com a novetat, aquest any s’ha inaugurat un hort adaptat perquè “tots plegats ens anem fent grans i ens calen suports per poder participar de l’horta, sense haver d’ajupir-nos”, ha destacat Moliner. Hi han plantat maduixes que faran servir per elaborar les melmelades casolanes de Can Serra.

Salomé Moliner, directora de Can Serra

Can Serra és un servei adreçat a facilitar a les persones usuàries una atenció diürna per assolir la seva inclusió social i laboral, en funció de les possibilitats de cadascuna i a través d’un pla d’atenció individual. La masia ofereix activitats relacionades amb la jardineria, l’horta i el manteniment d’espais verds, així com a activitats que milloren l’autonomia i la inclusió social de les persones usuàries. És en aquest espai on hi ha el viver municipal amb els dos hivernacles.

El centre s’organitza en un horari d’atenció de 40 hores setmanals diürnes, matí i tarda, i en dos serveis (STO i SOI). En els mesos de més calor es fa jornada intensiva. El Servei de Teràpia Ocupacional (STO) s’ocupa de l’atenció a persones majors de 16 anys que hagin finalitzat els estudis obligatoris i tinguin reconeguda la discapacitat intel·lectual amb un grau superior al 65%.

El Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) s’ocupa de l’atenció a persones majors de 16 anys que hagin finalitzat els estudis obligatoris, tinguin reconeguda la discapacitat intel·lectual i que, tenint capacitat productiva per integrar-se en un Centre Especial de Treball (CET), encara no s’hi troben. També s’ocupa d’aquelles persones que estan pendents d’integrar-se en un STO.

Les activitats que es realitzen són : jardineria a Can Serra i a d’altres espais municipals; horta i manteniment de Can Serra; tallers de cuina; inclusió social, participació a esdeveniments culturals del poble; elaboració de centres de taula per a actes de l’Ajuntament; xerrades a càrrec de professionals externs; bricolatge; tècniques de conservació d’aliments; assemblees; arts plàstiques; jocs de taula; manualitats; esports; informàtica; programa mensual a Ràdio Martorell; excursions, i equinoteràpia.