Cap de setmana carregat de poesia per a tothom al 2n festival Divers

1806
Divers, festival de poesia
Divers, festival de poesia

Martorell encetarà la tardor amb un festival de lletres i poesia, la 2a edició del Divers, el festival de poesia que la Regidoria de Cultura organitzarà els dies 22 i 23 de setembre a Cal Nicolau. En aquesta ocasió hi haurà poesia per a les famílies, poesia dels més joves i poesia urbana. També ens proposen la ruta literària de Francesc Pujols i la commemoració del naixement de Federico Garcia Lorca.

Divers va néixer l’any passat amb la voluntat que la poesia esdevingués més quotidiana, enriquidora i propera a la gent de Martorell. Una aposta per fer arribar la poesia contemporània a tots els públics que, de nou, es condensa al llarg d’un cap de setmana en diferents punts del nucli antic de Martorell, els dies 22 i 23 de setembre.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral, explica que el Divers pretén “apropar el món de la poesia al gran públic i al públic mitjà, amb propostes tant locals com d’autors d’arreu, i des de la poesia més clàssica a l’avantguarda”. Pel regidor, “és un gènere que volem reforçar a casa nostra”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Si l’any passat el Divers es va estructurar en dos recitals de poemes a càrrec de diversos autors, enguany el programa és molt més variat. El primer acte arribarà dissabte (12.00h) amb la poetessa Martina Escoda que proposarà un viatge pel món màgic de les paraules, acompanyada de la guitarra de Francesc Bombí i amb dues de les guanyadores del darrer Premi Vila: Clara Esteve i Montserrat Franco. A les 18.00h, s’inaugurarà l’exposició ‘Aplicacions i xarxes socials’ de Laura Sánchez -guanyadora del premi de poesia visual del Premi Vila de Martorell 2018-, i a les 18.30h, recital ‘Viaje a Garcia Lorca’ amb motiu dels 120 anys del seu naixement. Hi col·laborarà el Tim Teatre, acompanyat de la música del guitarrista Manuel Forniés. Sota la direcció de Josep Díaz, es llegiran els poemes més emblemàtics de Lorca. La tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Martorell Josefina Canals en parla:

Josefina Canals, tècnica de Cultura

L’apartat dedicat als més joves arribarà dissabte, a les 19.30h, amb el recital d’Oriol Sauleda i Maria Sevilla. Serà un muntatge especial on es combinarà la poesia amb ràfegues d’imatges, “la part més transgressora del festival Divers”, com indica Canals.

Josefina Canals, tècnica de Cultura

Diumenge, a les 12.00h, s’oferirà la ‘Ruta literària de Francesc Pujols’ pels llocs on va viure el filòsof de la Torre de les Hores. Des de la plaça de l’Església, passant pel Círcol i arribant a la seu de la Fundació. Per participar-hi cal inscripció prèvia a la Biblioteca, abans del 20 de setembre.

A partir de les 18.30h, Ricard Garcia, Sònia Moll i Jordi Llavina convidaran a ser espectadors de la seva autodescoberta personal. I com a cloenda, Daniel Orviz i Crisal presentaran, en un format àgil i dinàmic, la poesia urbana que camina entre la paraula i l’escena. Totes les propostes es faran a Cal Nicolau amb la intenció de dinamitzar amb la poesia el centre històric de Martorell. Per això, han convidat als botiguers del Fem Vila a fer il·lustracions poètiques en els seus aparadors.

Josefina Canals, tècnica de Cultura

Per altra banda, l’exposició que acompanya el Divers, ‘Aplicacions i xarxes socials’ de Laura Sánchez es podrà visitar del 17 al 28 de setembre a Cal Nicolau. L’horari de visita serà de dilluns a divendres, de 17.00 a 21.00h i el dissabte i diumenge, de 18.00 a 21.00h.