Cap de setmana replet d’activitats solidàries per col·laborar amb La Marató de TV3

424

Martorell es bolca aquest cap de setmana amb La Marató de TV3. La gala solidària s’emetrà diumenge 16 de desembre amb l’objectiu de recaptar diners per lluitar contra el càncer. L’Escola Lola Anglada hi col·laborarà amb la 3a Caminada Solidària, l’associació de veïns del Pont del Diable amb el Mercat i Dinar de Nadal, els Amics del Ferrocarril amb un trenet solidari, les figures festives de Martorell vendran xocolata desfeta i l’Aula de Teatre farà un espectacle benèfic.

L’Escola Lola Anglada i l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes (AMPA) del centre organitzen aquest dissabte 15 de desembre la 3a Caminada Solidària i Sostenible per La Marató de TV3. La sortida serà a les 10.30h, des de la mateixa escola (c/ Josep Tarradellas, 36) i anirà fins al parc de Can Cases (2n aparcament). El dia de la caminada caldrà portar un mocador de color per al flashmob final, ha detallat la secretària del Lola Anglada i mestra d’Infantil Roser Munné.

Roser Munné, secretària i mestra Lola Anglada

Es tracta d’una caminada “molt familiar, assequible a totes les edats, on hi pot participar tothom qui ho desitgi”, ha dit Munné. Per fer-ho només cal fer un donatiu per La Marató i recollir un dorsal aquesta setmana a l’escola, de 9.00 a 14.00 i de 15.00 a 16.30h, o bé el mateix dia de la caminada, a partir de les 9.30h.

Roser Munné, secretària i mestra Lola Anglada

En el mateix moment que es faci el donatiu econòmic es farà la inscripció a la caminada i es lliurarà el dorsal. El full d’inscripció es pot passar a recollir per l’escola.

Mercat i Dinar Solidari 

L’associació de veïns del Pont del Diable celebrarà diumenge 16 de desembre de 9.00 a 15.00h a la plaça de les Hores el Mercat i Dinar Solidari de La Marató. Els assistents hi trobaran un basar amb tota mena d’objectes nous i de segona mà, i la tradicional parada amb menjar donat per establiments i particulars. Isidre Ricart, secretari de l’associació veïnal, ha comentat que “la parada de menjar té molt d’èxit, funciona molt bé, i volem animar tothom a participar-hi i compartir-ho”.

Isidre Ricart, secretari associació de veïns Pont del Diable

A més, la mateixa associació de veïns té previst cuinar dues paelles i vendre’n les racions. L’associació de veïns del barri de Rosanes també hi participarà d’aquesta iniciativa solidària, tot servint gots de brou de la seva tradicional escudella de Santa Llúcia al preu de 0,50 euros.

Altres activitats 

Els Amics del Ferrocarril de Martorell instal·laran el seu trenet a la plaça de les Cultures dissabte, de 10.00 a 13.30h. El preu del viatge serà d’1 euro a benefici de La Marató. A partir de les 17.00h, Gegants, Capgrossos, Bastoners i Drac Fa Fum faran la Cercavila de Nadal, i oferiran xocolata calenta solidària. El recorregut anirà de La Caserna a la plaça de l’Església, on es farà la presentació de la Velleta de goma.

L’Aula de Teatre de Martorell ha preparat un festival benèfic diumenge a les 11.00h al Centre Cultural. Teatre, dansa, música, màgia i sorpreses amb la participació de diferents entitats locals. Es podran fer donatius voluntaris a l’entrada.