Capdevila: "Una decisió política de l’estat ha de desencallar la problemàtica de Solvay"

381

El diputat martorellenc al Congrés Joan Capdevila va denunciar ahir a la nit al Cafè d’El Progrés l’encallament polític en què es troba la resolució al conflicte que pateix l’empresa Solvay arran de la seva exclusió per part del Ministeri d’Indústria de la subhasta del contracte elèctric. Capdevila ho va exposar durant la celebració de la Cargolada Republicana, a la que hi va assistir el també diputat republicà Gabriel Rufián. El número u d’ERC les passades eleccions generals va lloar la tasca del diputat Capdevila per defensar els interessos locals, comarcals i de país i va fer un repàs a l’actualitat política.

Capdevila va advertir en el sopar amb els dirigents locals d’ERC que “és una decisió política la que ha de resoldre i desencallar el problema que pateix Solvay arran de la seva exclusió del contracte elèctric”. Cas de no ser així, el diputat martorellenc va afirmar que “una resolució per la via del contenciós podria allargar-se de 3 a 4 anys i arribar massa tard, tenint en compte la lentitud del sistema judicial espanyol”.

El número 5 per Barcelona del grup parlamentari d’ERC al Congrés forma part de la comissió per a l’energia i ha mantingut recentment reunions amb la direcció de la planta i el comitè d’empresa amb la voluntat de resoldre “un problema doble: una sanció del Ministeri d’Indústria que és injusta al meu parer, i una realitat que diu que l’empresa ha d’invertir per actualitzar-se”. Tot plegat en referència al compliment de les condicions que han de tornar a portar a Solvay a beneficiar-se del contracte elèctric estatal, de la que l’empresa va quedar exclosa l’any passat.

Rufián: “Hem de defensar els municipis, el país i la seva gent”
El diputat republicà i número 1 de la llista en les passades eleccions del 20D Gabriel Rufián va destacar que “hem de seguir en la línia del que fa el diputat Capdevila: defensar la comarca i el municipi, els seus ciutadans i les seves empreses. És vital. Si no defensem nosaltres l’espai de poder pels ajuntaments o pel nostre país, ho faran uns altres amb intencions molt poc democràtiques”.

En aquesta línia, Rufián va criticar el recent acord d’investidura signat entre el PSOE i Ciutadans -ratificat per la militància socialista aquest dissabte en una consulta no vinculant-, afegint que “és dramàtic que l’esquerra espanyola del canvi, del reformisme i del progressisme sigui encapçalada per una gran coalició de dretes”, i va afegir que “a Catalunya, la deriva del PSC és total, i ERC està ocupant l’espai del socialisme catalanista i de l’esquerra hegemònica”.