Capgrossos i Caramelles Martorell celebren el 10è aniversari del Met i la Queta al Mercat Municipal

1000

Capgrossos i Caramelles Martorell celebren el 10è aniversari del naixement dels dos capgrossos caramellaires, el Met i la Queta, amb un seguit d’activitats infantils al Mercat Municipal Les Bòbiles. Aquesta tarda, l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Sergi Corral, han inaugurat l’exposició commemorativa i els menuts han gaudit de xocolata desfeta amb melindros.

El Met i la Queta van ser construïts per en Jordi Grau del Taller del Drac Petit(Terrassa) ja que l’any 2005 es va celebrar el 75è aniversari de Caramelles Martorell. “Per aquest motiu es van construir dos nous capgrossos caramellaires, com a homenatge als martorellencs que van iniciar les caramelles l’any 1930”, ha explicat Josep Segura, president de Capgrossos de Martorell.

D’una banda, el mossèn Jaume Urgell (Met) decideix crear les Caramelles de la mainada de Martorell o Caramelles del catecisme parroquial donant a les cançons un aire de simbolisme religiós de la Pascua i de l’altra hi ha l’ Enriqueta Sucarrats (Queta), una de les primeres cantaires. Porten el vestuari de les Caramelles de Martorell realitzat per Carme Cabezas.

Les activitats per commemorar el 10è aniversari d’ambdós capgrossos seguiran el proper 4 de desembre (18.00h) amb un taller de dibuix infantil i l’11 de desembre un taller de xapes i cercavila per les immediacions del Mercat Municipal.

Capgrossos de Martorell

Actualment, Capgrossos de Martorell compta amb uns quaranta socis, fruït de la campanya de captació que l’entitat va iniciar fa un parell d’anys a les escoles de Martorell. El Joanàs, la Roser, el Petit i la Madrona es van estrenar el 1992. En Gepetto i l’Indi estan aquí a Martorell des del 1954. El Tabaler es va estrenar el 2003. Els més joves, amb només 10 anys, són el Met i la Queta.