Caramelles de Martorell comença els assajos amb un concert a l’Ateneu

709
Festa de benvinguda Caramelles
Festa de benvinguda Caramelles

L’Ateneu ha estat l’escenari, aquest dissabte, de la festa de benvinguda de Caramelles de Martorell, que ha tingut els monstres com a centre d’interès. Una quarantena d’infants, acompanyats de les seves famílies, han ballat a ritme dels Ninu Nano, grup liderat per la martorellenca Nina Cintas, que ha interpretat cançons tradicionals, versions i les caramelles que es cantaran per Setmana Santa.

La presidenta de Caramelles de Martorell, Anna Gil, ha dit que “aquest any hem volgut que les caramelles fossin monstruosament divertides. Durant el concert, els nens i nenes han portat unes corones del conte El monstre de colors. A més, l’Editorial Combel, que té la col·lecció L’Agus i els monstres, ens ha regalat uns braçalets fluorescents de silicona que hem repartit a l’entrada”. “Mantenim vives les tradicions catalanes i, de pas, promocionem la lectura”.

Anna Gil, presidenta Caramelles de Martorell

Caramelles de Martorell celebrarà 90 anys l’any vinent. Segons Gil, “som cabuts i no volem que la tradició es perdi. De fet, crec que l’estem conservant prou bé. Estem contents perquè s’està incorporant gent nova, que no havia vingut mai. Pensem que, amb tot el que fem, aconseguim que encara bullin i siguin atractives. Esperem tenir caramelles per molts anys”.

Anna Gil, Caramelles de Martorell

La festa de Caramelles de Martorell marca el tret de sortida dels assajos, que es faran els dies 16, 23, 30 de març, 6 i 13 d’abril, de 18.00 a 19.00h, a l’Esplai de la Gent Gran de La Vila. El diumenge, 21 d’abril, des de les 09.30h, els cantaires actuaran a carrers i places de la Vila; i el dilluns, 22 d’abril, serà el torn dels barris de Buenos Aires, Can Cases i Camí Fondo.

Aquest any, cantaran una adaptació d’El Caganer, recuperaran un tema de l’any passat -encara per decidir-, i incorporaran una versió de Greased lightning de la pel·lícula Grease, compost per Nina Cintas, tot fent esment al tradicional trenet caramellaire.

Nina Cintas, cantant

L’entitat posarà a la venda les butlletes per al sorteig d’una mona de xocolata, i una de pa de pessic i gema confitada, elaborades per la Pastisseria Artigas i la Xocolateria Simon Coll, que es lliurarà el diumenge de Pasqua. Els números es podran comprar en diversos establiments, que l’entitat facilitarà properament a través de Facebook.