La 20a Cursa de Martorell s’ha celebrat aquest matí en la doble modalitat de 5 i 10 quilòmetres, així com les dues curses infantils de 700 i 1300 metres. La prova ha superat els 600 participants amb les inscricpcions d’última hora i ha proclamat campions de la distància de 10 quilòmetres Carles Castillejo en modalitat masculina i Janet Becerra en la modalitat masculina. Pel que fa a la prova de 5 quilòmetres (amb 155 participants en total), Pau Llordella i la martorellenca Laia Castaño han estat els guanyadors.

La pluja ha estat la protagonista en la cursa d’aquest matí, però no ha impedit que es disputés a l’hora prevista i amb una participació que ha superat els 600 atletes entre les curses d’adults i les d’infantils. Carles Castillejo, amb un temps de 30:11, s’ha embutxacat la cursa de 10 quilòmetres. Radouane Nouar (La Sansi), amb un temps de 31:30 i el triatleta professional i tercer del món de triatló en categoria sots23, Nan Oliveras, amb 31:37, han tancat el podi masculí. Tot i l’objectiu que l’atleta olímpic Carles Castillejo s’havia marcat, el d’intentar rebaixar els 30 minuts en la cursa de 10 quilòmetres, s’ha quedat a pocs segons d’assolir-lo.

Castillejo va reconèixer que va mostrar-se molt còmode i que l’escalfament previ, en què va fer una volta al circuit, va ajudar-lo a acabar en primera plaça.

Carles Castillejo, guanyador 20a Cursa de Martorell

En clau femenina, Janet Becerra ha estat la guanyadora incontestable de la prova reina de la Cursa de Martorell. L’atleta de La Sansi ha creuat la meta en 36:17. Ana Belén García ha corregut en 41:28, mentre que Anna Orozco (Martorell Atlètic Club) ha estat la tercera millor corredora de la prova llarga, amb 42:39.

L’atleta de La Sansi va comparar el recorregut d’enguany amb el de l’edició anterior i va destacar l’exigència en algun dels seus trams.

Janet Becerra, guanyadora 20a Cursa de Martorell

5km amb molta igualtat

En la modalitat dels cinc quilòmetres, Pau Llordellas, Juan Carlos Galán i Albert Reixach han format un podi masculí igualadíssim. El primer ha creuat la meta en 16:48, Galán ho ha fet en 16:50 i Rixach, 8 dècimes més tard.

En femení, la primera plaça ha estat per a la jove martorellenca Laia Castaño, que ha corregut en 20:37. Mireia Cano, amb un registre de 22:26 i Ona Boixader, amb 22:43, han format el podi femení dels cinc quilòmetres.

Les curses infantils, d’edats prebenjamí fins a cadet, han aplegat 140 participants. La prova infantil i cadet, de 1300 metres, s’ha disputat en primer lloc, mentre que la prebenjamí-benjamí-aleví ha tancat el matí d’atletisme.