Carme Bueno presenta ‘De Rerum Natura’ al costat del seu mestre, Jaume Muxart

584

Aquest divendres es va presentar als baixos del Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis l’exposició de pintures a l’oli De Rerum Natura, de l’artista afincada durant molts anys a Martorell Carme Bueno. La pintora va explicar als assistents la voluntat de copsar la natura a través de la llum mediterrània, davant del que va ser el seu mestre a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, Jaume Muxart. L’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura Sergi Corral van acompanyar-los en la presentació.

De Rerum Natura és el títol de reminiscències clàssiques de l’exposició, i té el seu origen en el Tractat de la Natura de Virgili. Recull 30 pintures a l’oli que l’artista ha anat fent els darrers tres anys, i que es converteix en la segona exposició que porta a Martorell. La seva dèria és, com explica, “copsar la natura des d’una perspectiva molt mediterrània, i per fer-ho, potencio molt la lluminositat. M’agrada ressaltar que la llum està per sobre de tot, que n’és la protagonista”.

Bueno, que va donar un dels quadres al consistori en agraïment, és llicenciada en Belles Arts. Va néixer a Barcelona, però va viure molts anys a Martorell. Ella mateixa es defineix com “molt romàntica, i això es veu en les meves obres, però també estic influenciada pel Renaixement, i per l’humanisme i caràcter polifacètic que desprèn”. Treballa amb tot tipus de materials, però per De Rerum Natura ha emprat l’oli perquè li aporta la brillantor buscada.

L’exposició podrà veure’s fins el 13 de setembre d’enguany al Muxart Espai d’Art, els dijous i divendres de 17.30 a 20.30h i els dissabtes, diumenges i festius de 10.30 a 14.00h. La sala romandrà tancada per vacances del 17 al 31 d’agost.