Carmen Zarco, de l’Escola de Música, guanya el Concurs de guitarra José Luis Lopategui

516

L’alumna de l’Escola Municipal de Música, Carmen Zarco, s’ha alçat amb el primer premi de la categoria A (11 i 12 anys) del IV Concurs infantil d’interpretació de guitarra clàssica José Luis Lopategui. La jove guitarrista ha guanyat la participació al concert de joves talents Llobet 2015.

Guitarristes de petita alçada i gran talent van participar el passat 21 de març al IV Concurs infantil de guitarra José Luis Lopategui, que premia els dits més talentosos. Hi van participar nens i nenes de tot Catalunya, País Valencià, Canàries i Andalusia.

Organitzat per l’Associació Musical i Cultural José Luis Lopategui i l’Escola Aula de Música 7, el concurs ret homenatge a un dels gran guitarristes de casa nostra, alhora que també un reputat pedagog.

El Concurs infantil d’interpretació de guitarra clàssica José Luis Lopategui estableix dues franges d’edat. La categoria A, per a nens i nenes d’11 a 12 anys, l’ha guanyat la martorellenca Carmen Zarco amb les peces: Capricho Arabe de Tàrrega, Verano Porteño de Piazzola i Maria de Tàrrega. El premi l’ha compartit amb Adrián Nuez. En segona posició van quedar Mireia Heimann i Alejandro Sáiz. La categoria B per a nens i nenes de 8 a 10 anys l’ha guanyat Ausiàs Parejo. El segon premi va ser per Cèlia Prieto.

Els primers premis de cada categoria participaran al concert de joves talents del Certamen Llobet 2015, que se celebrarà a Barcelona. Tots els premiats participaran en un concert el 22 de maig organitzat per l’Associació de guitarra de Badalona. Els participants també van rebre un diploma de participació i una partitura obsequi del Gremi d’Editors de Música de Catalunya.

El jurat estava format per Guillem Pérez-Quer, guitarrista, concertista, catedràtic de guitarra i música de cambra i cap d’estudis del Conservatori Superior de Música del Liceu. President del Jurat. Vicenç Solsona, guitarrista, concertista, professor de guitarra i conjunt instrumental del Taller de Músics i actualment Director Musical i cap d’àrea de la secció de Jazz i de Música Llatina en aquest mateix centre. Carles Benavent, baixista, músic de fama internacional en el món del flamenc i del jazz.