Carrefour i Creu Roja recolliran material escolar per a infants en situació de vulnerabilitat

800

Carrefour i la Creu Roja del Baix Llobregat Nord recolliran, aquest divendres i dissabte, material escolar a l’entrada de l’establiment comercial de Martorell per a infants de famílies vulnerables. És la IXa edició de la campanya Tornada a l’Escola Solidària, que té com a objectiu alleugerir les despeses de les famílies més necessitades de l’entorn. L’any passat, les aportacions fetes pels clients i per l’establiment van arribar a 120 famílies.

Aquest divendres 1 de setembre (de 10.00 a 14.00h i de 17.00 a 21.00h) i dissabte 2 de setembre (en el mateix horari), voluntaris de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord s’instal·laran a l’entrada del centre comercial Carrefour de Martorell, que esdevindrà un dels 26 punts de la campanya arreu de Catalunya. Recolliran les donacions que els clients de l’establiment facin “de tot tipus de material escolar molt bàsic: llapis, bolígrafs, retoladors, motxilles, carpetes, folis i llibretes. A més, l’empresa aportarà la part de material que resulti més complicat de fer donació per part dels clients per raons econòmiques”, explica la coordinadora de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, Jordina Gual.

Jordina Gual, coordinadora de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

El material recollit es lliurarà “a famílies en situació de vulnerabilitat, que ho agraeixen molt, perquè els suposa una despesa menys que han d’abordar. Actualment atenem, a través del punt de suport, unes 50 famílies al Baix Llobregat Nord que en seran les destinatàries”. L’any passat es van recollir 1 palet i mig a través de les aportacions de la gent i 2 palets que va afegir el supermercat.

Jordina Gual, coordinadora de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

La Tornada a l’Escola Solidària és una campanya impulsada per la Fundación Solidaridad Carrefour que es desplega a tot l’estat espanyol en col·laboració amb la Creu Roja. Es duu a terme a inicis de setembre, just abans de l’arrencada del curs escolar. L’any passat es va distribuir en 172 punts. Va recollir material escolar per valor de 562.154 euros per a atendre uns 18.000 infants en situació de vulnerabilitat.