Carreras: “Els Mossos hem de ser molt presents al carrer, al servei de la gent”

1062
Òscar Carreras, inspector en cap ABP Martorell
Òscar Carreras, inspector en cap ABP Martorell

El nou cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos d’Esquadra de Martorell i el Baix Llobregat Nord, Òscar Carreras, aposta per donar continuïtat a l’acció de la policia catalana en el nostre entorn. Destaca que la comissaria martorellenca funciona correctament, però vol seguir posant èmfasi en el treball al carrer per donar un servei de màxima qualitat a la gent. L’objectiu principal és el d’aconseguir reduir els fets delictius, que a Martorell són menors que la mitjana catalana, segons dades de 2016.

Carreras considera que la comissaria de l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals “funciona prou bé i, quan això passa, no s’han de tocar massa coses, sinó fer les puntualitzacions necessàries per donar un millor servei”. El nou cap creu que “la nostra feina l’hem de desplegar sobretot als carrers dels 8 municipis que depenen d’aquesta ABP, per donar un bon servei a la gent i seguir reduint el número de fets delictius”. Considera que “és molt important tenir una bona comissaria on atendre tothom, però sobretot cal treballar en el dia a dia de les dotacions que treballen dia a dia pel territori”.

Òscar Carreras, cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra de Martorell i el Baix Llobregat Nord

El nou cap explica que el desplegament habitual de la comissaria martorellenca consta de dotacions uniformades sectoritzades per territoris, que segueixen un pla de servei marcat al municipi que han de patrullar; el grup de proximitat específic, i l’antenció a les trucades d’emergència del 112.

Òscar Carreras, cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra de Martorell i el Baix Llobregat Nord

Menys fets delictius que la mitjana catalana

Segons dades de l’Indicador de Seguretat a Catalunya corresponents al 2016, la mitjana de fets delictius registrats a Martorell i el global del Baix Llobregat Nord és 13 punts inferior a la mitjana del país: “a l’ABP de Martorell vam registrar 51,2 fets delictius per cada 1.000 habitants, mentre que al conjunt de Catalunya, la xifra va ser de 65”. Carreras comenta que “les dades són bones, sobretot tenint en compte que som un territori de més de 130.000 habitants fortament industrialitzat i que atreu milers de persones des d’altres punts a través de les nombroses carreteres i vials que el comuniquen”.

Òscar Carreras, cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra de Martorell i el Baix Llobregat Nord

Col·laboració amb la Policia Local

El nou cap de l’ABP destaca que “seguirem fent patrulles mixtes amb la Policia Local, amb qui tenim una molt bona entesa, com no pot ser d’altra manera”. En el cas de Martorell, els dos cossos policials treballen plegats en campanyes com ara el dispositiu nadalenc Grèvol “és un pla molt arrelat al territori, que ens posa en contacte amb comerciants, empresaris i botiguers per conèixer les seves preocupacions”.

També fan tasca conjunta en el dispositiu estiuenc Gregal “o en algunes festivitats com ara la Fira de Primavera o la Festa Major. Entenem que les patrulles mixtes són molt positives per la feina i imatge a la ciutadania”. Carreras explica que l’apliquen “amb les 6 policies locals i els vigilants municipals que hi ha al Baix Llobregat Nord. Atenem les peticions de tots ells”.

Carreras: “És una satisfacció personal”

Òscar Carreras va substituir la setmana passada en el càrrec a Antoni Mestre. “Porto treballant en aquesta comissaria més de 4 anys al costat de l’Antoni Mestre. Poder continuar en aquest territori en el que tan ben acollit em sento és una satisfacció, tant a nivell intern com a nivell extern”.

El fins ara cap Antoni Mestre comentava que el relleu suposa “un canvi per tots. Per l’Òscar menys, perquè continuarà a la mateixa ABP, però per mi ho serà més”. Mestre aterrarà a l’ABP de Lleida: “una comissaria que en recursos humans triplica Martorell, és un àmbit de capital de comarca i de província i pol d’atracció de Ponent. És un nou repte per mi de treballar amb el cap Xavier Rivelles, que també havia estat a Martorell a partir del 2007”.

Antoni Mestre ex cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra de Martorell i el Baix Llobregat Nord