Castanyeres i zombies passegen pels carrers de La Vila i atrauen centenars de persones

562

Fusionar la tradició de la castanyada amb l’aire innovador i terrorífic del Halloween és possible. Aquest divendres, la festa de la Castanyada a La Vila ha fet palesa la convivència entre les disfresses de castanyeres i de tot tipus de zombies i monstres que desfilaven pels carrers del nucli històric de Martorell. Centenars de persones, un públic molt familiar, han seguit de ben a prop el taller de maquillatge infantil, la parada de castanyes, el cercavila dels grallers de Martorell i la Flashmob del grup de teatre Grotescos de Camboya.

El col·lectiu Fem Barri Fem Vila, la colla dels grallers de Martorell i el grup de teatre Grotescos de Camboya han atret centenars de persones amb l’esdeveniment durant tota la tarda. L’objectiu era “passar-ho bé i apropar gent a La Vila. Volem que hi hagi alegria al carrer, que la gent participi de les activitats, que passegi, que vegi els comerços que hi ha al barri. Per això agafem diades especials com aquesta i en fem activitats, sobretot per als més petits”, explicava una de les organitzadores, l’Esther Brugués.

Tradició i modernitat, juntes
L’esdeveniment ha demostrat que la castanyada i el Halloween poden ser festes complementàries i no rivals. Caracteritzacions de cares plenes de sang i ferides i caps partits per una destral han conviscut amb les populars castanyeres. Així s’ha pogut veure a la parada de venda de castanyes i el taller de maquillatge infantil, a la concentració de castanyeres i zombies -la Zombie Walk-, i la Flashmob del grup de teatre Grotescos de Camboya. Aquesta formació ha reunit una cinquantena de persones de totes les edats que, disfressats de zombies, han fet la coreografia de la cançó Thriller, de Michael Jackson. L’han representada pels carrers i fins arribar a la plaça de l’Església, i els han anat acompanyat centenars de persones.

La colla de grallers dels Gegants de Martorell també ha participat de la festa amb un cercavila: “de seguida que ens van dir de participar-hi no ho vam dubtar i ens hi vam afegir. Està molt bé que es facin aquestes activitats”, ha destacat una de les caps de colla, la Paloma Gomila.