Catalunya contra el Càncer dona una altra butaca oncològica a l’Hospital de Martorell

1467
Donació butaca quimioteràpia
Donació butaca quimioteràpia

La junta local de l’associació Catalunya contra el Càncer (ACCC) ha lliurat aquest dilluns a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell una butaca oncològica per a pacients que han de fer tractaments de quimioteràpia. A l’acte de lliurament hi ha assistit la presidenta de la junta local Montserrat Campmany, les membres de l’entitat Trini Pàmies, Carmen Paredes i Montse Rojas, el director de l’Hospital Sant Joan de Déu, Dr. Manuel Álvarez, la directora d’Infermeria, Míriam Algarra, i l’adjunt Direcció-Gerència, Rafa Gómez.

La presidenta de l’entitat Montserrat Campmany ha recordat que la junta local ha aportat un total de cinc butaques de quimioteràpia per a l’Hospital Sant Joan de Déu, dues l’any 2011, dues més l’any 2016 i una aquest 2018. Campmany ha subratllat que, enguany, la butaca s’ha pogut comprar gràcies a les donacions directes i específiques per a la seva adquisició.

Montse Campmany, presideta junta local Catalunya contra el Càncer

La butaca (Lumex 566G) és reclinable en sis posicions diferents. Inclou una posició per a diàlisi i la posició de Trendelenburg, és a dir, posar el pacient amb el cap més baix que els peus, de manera que es facilita, per l’efecte de la gravetat, el retorn d’un gran volum de sang des del sistema de la vena cava inferior al cor. El sofà disposa de quatre rodes giratòries per facilitar-ne el transport, dues al darrera amb fre. També dues tauletes laterals escamotejables i fàcilment elevables a ambdós costats dels recolza braços.

Es tracta d’una butaca especialment dissenyada per a hospitals de dia, per a que els malalts que han d’estar asseguts molt de temps tinguin la possibilitat d’estar més còmodes. El Dr. Manuel Álvarez, director del centre hospitalari, ha agraït el gest de l’associació que, segons ha afirmat, “sent aquesta institució com a pròpia i valora què és sentir-se acompanyat i tractat amb el millor material possible durant la teràpia”.