Catalunya Contra el Càncer muntarà dissabte vuit parades d’acapte per a la investigació

316

L’associació Catalunya Contra el Càncer a Martorell farà acapte aquest proper dissabte 7 de maig per aconseguir diners per a la investigació de la malaltia. L’entitat instal·larà vuit parades a diversos punt de la població al llarg del matí, amb la participació de les membres de junta i d’una munió de voluntaris. La campanya és d’àmbit estatal, i l’Associació Espanyola Contra el Càncer recorda que, gràcies a ella, la supervivència del càncer ha augmentat un 20% els darrers anys.

Les set membres de junta de Catalunya contra el Càncer a Martorell i una xarxa de col·laboradors instal·laran dissabte vuit parades amb informació, assessorament i acapte de diners entre les 9.00 i les 14.00h.

La presidenta de la junta local, Montserrat Campmany, explica que “els punts seran a la plaça de la Creu, a la plaça de la Vila, a la plaça de l’església, al carrer de Montserrat, al carrer del Doctor Massana, al barri de Buenos Aires, a la plaça de Les Cultures i a l’avinguda de Germans Martí”.

Diners per finançar la investigació i augmentar la supervivència
La campanya es fa anualment i és d’àmbit estatal, ja que l’organitza l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). La institució defensa que “amb aquest acapte es financen 170 projectes d’investigació que cobreixen totes les fases del càncer, i apunta que gràcies a aquestes aportacions, s’ha aconseguit d’augmentar un 20% la supervivència en els darrers anys, a partir de millora de la tècnica de diagnòstic precoç en càncer colorectal, l’operació de neuroblastomes considerats com a inoperables i al fet de crear nous tractaments personalitzats”, ha dit Campmany.