Catalunya contra el Càncer recapta 500 euros amb una classe de pilates al Juan Ramón Jiménez

642

L’Escola Juan Ramón Jiménez va albergar ahir dimecres una masterclass solidària de pilates per a tothom, a càrrec de la directora del centre El Cercle Pilates & Salut Martorell, Maria José Gutiérrez. El preu de l’entrada, 10 euros, anava destinat a l’associació Catalunya Contra el Càncer i la lluita contra el càncer de mama. Cinquanta persones van omplir el gimnàs de l’escola per fer exercicis físics i mentals que tenen l’objectiu de millorar la qualitat de vida de pacients i de la població en general.

El pilates, un sistema d’entrenament físic i mental basat en el desenvolupament de moviments controlats, conscients i coordinats, “és una tècnica molt bona per als pacients oncològics, per aprendre a bellugar-se i a trobar el moviment sense dolor després d’una operació. Són exercicis que els ajuden a agafar força i perdre la por a moure’s sense fer tensions ni forçar la musculatura”. Així ho destacava la directora i fundadora d’El Cercle Pilates & Salut de Martorell Maria José Gutiérrez, encarregada d’impartir la masterclass.

Iniciativa estatal de suport a la lluita contra el càncer de mama

La sessió és una de les iniciatives impulsades arreu de l’estat per part de l’Escola Internacional Polestar Pilates per donar suport a la causa del càncer de mama. “Podíem fer una masterclass per recaptar fons, o bé fer classes a les persones malaltes. Jo he decidit fer les dues coses, i avui hem començat per una classe oberta a tothom”, destacava Gutiérrez.

Durant una hora, les persones participants van fer exercicis per prendre consciència de l’estat del seu cos, començar a bellugar-se i adonar-se de com respon aquest davant de cada moviment i relaxar les tensions. Explicava la directora del centre que una de les bondats del pilates és “que és un moviment global, que ajuda física i mentalment a tothom: a les persones sanes i a les que han patit algun càncer”.

Agraïment de Catalunya Contra el Càncer a Martorell

Voluntàries de Catalunya Contra el Càncer a Martorell van mostrar-se molt satisfetes de ser destinatàries d’aquesta iniciativa. La presidenta Montserrat Campmany agraïa “a la Maria José i al seu centre per haver-nos ofert aquesta classe i a l’escola, per facilitar-nos l’espai. Estem molt contentes per això i perquè ha vingut molta gent, unes cinquanta persones, que han fet la seva aportació econòmica”. Cada participant aportava 10 euros i rebia un braçalet taronja que simbolitza la lluita contra la malaltia.