Catorze representants dels alumnes de quart estrenen el Consell d’Infants de Martorell

434

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora de Comunicació, Participació i Cooperació, Míriam Riera, la regidora d’Ensenyament, Mercè Morera, i els representants dels alumnes de quart de primària de tots els col·legis martorellencs han constituït, aquest diumenge al migdia, el Consell d’Infants de Martorell del curs 2015-2016. Han estat acompanyats per familiars, tutors i directors dels centres escolars, així com autoritats polítiques municipals.

Nervis, emoció i ganes de començar a treballar en el nou òrgan participatiu impulsat des de l’Ajuntament de Martorell. D’aquesta manera s’han presentat els catorze portaveus dels alumnes de quart de primària dels set centres educatius de la població. La seva funció és promoure la participació dels nens i nenes en la vida municipal i aportar al govern local la visió que tenen sobre la població i la realitat que els envolta.

Així, Dídac Franco, Jana Oliveras i Alícia García representen el col·legi Mercè Rodoreda. Andrea Simón i Alícia Rodríguez són els del Lola Anglada. Carmen Moreno i Juan José Montoro són els membres del José Echegaray. El Vicente Aleixandre hi aporta Manuel Gutiérrez i Marc Ramírez. Per part del Juan Ramón Jiménez ho són Lluís Garrido i Sara Hidalgo. Ariadna Catalán representa a Els Convents. Finalment, Lucía Antón i Lluís Mercadé són els representants del col·legi La Mercè.

Durant l’acte de constitució de l’òrgan participatiu, l’alcalde Xavier Fonollosa, s’ha mostrat “encantat d’haver constituït el Consell d’Infants” i els hi ha dit que “no tingueu por a fer propostes i participar-hi. Com a alcalde, us garanteixo que les que siguin possible, les farem realitat. Estic convençut que farem una gran feina plegats”.

Les necessitats de Martorell vistes amb ulls de nen

El Consell d’Infants és un òrgan de participació ciutadana, de caràcter consultiu, format per alumnes de 4rt i 5è de primària de les escoles de Martorell. Estarà presidit per l’alcalde Xavier Fonollosa i format per nens i nenes de 9 a 11 anys que estudien 4rt i 5è de Primària a les escoles de Martorell.

Durant aquest curs 2015-2016, com s’ha encarregat d’explicar la regidora de Comunicació, Participació i Cooperació, Míriam Riera, el Consell d’Infants només tindrà 14 membres, un per cada classe de 4rt que hi ha actualment a Martorell, i no serà fins el curs vinent que arribarà a tenir el nombre total de membres, doncs aleshores els alumnes escollits representants a l’òrgan entraran en el segon any de mandat (ja seran alumnes de 5è) i s’escolliran els membres que estiguin fent 4rt en aquell moment.

Una vegada constituït, l’òrgan participatiu començarà a treballar. A partir d’ara, el Consell Escolar Municipal “decidirà quin és el tema sobre el qual treballareu aquest curs”, ha dit Riera. La proposta “arribarà a les aules de quart de primària i els alumnes ho debatreu i els representants recollireu les propostes que fareu arribar a l’ajuntament” ha afegit la regidora de Participació.

La funció del Consell d’Infants és aportar als responsable polítics del municipi la visió que tenen els infants sobre la població i la realitat que els envolta. Però també serveix per “formar als infants i fer-los partícips de quina és la realitat del poble”, ha assegurat la regidora d’Ensenyament, Mercè Morera. “Ensenyar perquè les coses es fan com és fan i ajudar a créixer com a persones prenent decisions” és un altre dels objectius del consell, ha afegit Morera que ha agraït la tasca de les famílies.

Al finalitzar l’acte de constitució, l’alcalde ha entregat als consellers dels infants una carpeta i material escolar per a què puguin desenvolupar el seu càrrec. Després ho han celebrat amb un refrigeri al Círcol, Centre de Serveis a les Entitats del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell. L’equip de govern municipal té la intenció de celebrar, més endavant, una presentació pública pels centres escolars de Martorell.