CCOO es manifesta a les portes de SEAT per combatre les desigualtats laborals entre homes i dones

1430

Més de 300 persones s’han reunit, aquest migdia, a la rotonda d’accés a la fàbrica de SEAT, en una de les convocatòries que ha organitzat la delegació de Comissions Obreres (CCOO) del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf. Des del sindicat s’ha llegit un manifest que denuncia la desigualtat existent entre homes i dones, tant en l’àmbit laboral com en el social. Els convocants reclamen a l’Estat mesures que eliminin aquesta discriminació i anuncien possibles noves mobilitzacions.

Augmentar els salaris i pensions per garantir el poder adquisitiu; impulsar plans d’igualtat a les empreses i administracions; instar els grups parlamentaris a implementar la llei d’igualtat salarial o intensificar la lluita contra la violència masclista són algunes de les reivindicacions que ha inclòs el sindicat en el seu manifest del Dia Internacional de les Dones. Cristina Pérez, secretària general de Polítiques d’Igualtat de CCOO al Baix Llobregat, ha enumerat aquests i d’altres objectius durant la lectura del text, punt central de la concentració.

Cristina Pérez, secretària general de Polítiques d’Igualtat de CCOO al Baix Llobregat

CCOO s’ha adherit a la vaga laboral del 8 de maig “com a forma de denúncia i reivindicació de la lluita contra la desigualtat, tant en l’àmbit laboral com en el social”. Així ho expressava el secretari general d’Indústria de CCOO a Catalunya, José Antonio Hernández, qui també ha detallat que “el salari mitjà anual al país és de 24.000 euros i les dones cobren uns 5.885 menys, fet pel qual la bretxa salarial és del 24%”. Afegeix que “les dones aglutinen més del 80% dels contractes precaris”.

José Antonio Hernández, secretari general d’Indústria de CCOO a Catalunya

Per Hernández, la convocatòria de vaga de 2 hores d’aquest 8 de març “és un acte reivindicatiu totalment necessari i un salt qualitatiu important, per conscienciar els treballadors i treballadores. Les dues hores d’aturada simbolitzen les dues hores diàries que les dones treballen de franc cada dia”. El secretari d’indústria de CCOO ha afegit que “aquesta pot ser la primera d’entre moltes noves accions que es duguin a terme”.

José Antonio Hernández, secretari general d’Indústria de CCOO a Catalunya

El sindicat ha animat els assistents a la concentració –treballadors de SEAT i de les empreses properes, ubicades al Polígon Industrial de Ca n’Amat-, a assistir a la concentració prevista al Passeig de Gràcia de Barcelona aquesta tarda a les 18.30h.