Centenars de martorellencs es concentren davant l’Ajuntament en suport a les institucions catalanes

4513
Concentració a la plaça de la Vila
Concentració a la plaça de la Vila

El govern de l’Ajuntament de Martorell ha convocat la ciutadania a una concentració aquest vespre, a les 20.00h, a la plaça de la Vila, en suport a la Generalitat de Catalunya i com a rebuig a les detencions d’alts càrrecs del Govern que s’han produït aquest matí relacionades amb la convocatòria del Referèndum de l’1-O. L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors de l’equip de govern i de Movem Martorell, ha llegit el manifest reivindicatiu ‘Catalunya en estat de setge’, consensuat amb l’Associació Catalana de Municipis (ACN) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

“El que estem vivint és històric i alhora complicat”, ha declarat l’alcalde. “Ara és l’hora de la gent. Des de l’ACN, el govern del país i les entitats sobiranistes, es demana que prenguem els carrers de les nostres viles i ciutats”. “Volem cridar a la calma, a la prudència i al seny. Que sense renunciar absolutament a res, ho fem com sabem fer els catalans, amb molta serenor”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Xavier Fonollosa ha citat el nom de les 14 persones detingudes, entre elles Francesc Sutrias i Grau, director general de Patrimoni de la Secretaria d’Hisenda i extreballador de l’Ajuntament de Martorell, i Rosa Maria Rodríguez Curto, directora general de servei de l’empresa T-Systems i filla de Martorell.

Lectura manifest ‘Catalunya en estat de setge’

A continuació, el batlle ha llegit el manifest ‘Catalunya en estat de setge’, a través del qual ha retret al govern de l’estat espanyol “no permetre que la ciutadania catalana es pugui expressar a les urnes, utilitzant qualsevol mitjà per instal·lar un estat de por i setge a Catalunya. Una por que els catalans ja fa temps que hem abandonat per substituir-la per la fermesa, la serenitat i el compromís”.

“Davant d’aquests atacs directes i contundents, els veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats condemnem i rebutgem l’actitud del govern espanyol i diem ben alt que no deixarem de reivindicar les urnes i el nostre dret a decidir lliurement el nostre futur polític. Que sortirem al carrer per deixar clar que no ens arronsarem, i que la Unió Europea i la comunitat internacional no poden mirar cap a una altra banda, i a ells els interpel·lem. El que està vivint Catalunya no ho viu cap estat europeu”, ha implorat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El text ha clos recordant que “davant de cada amenaça, els oferirem fermesa i un somriure. Davant de cada atac, els oferirem cançons i resistència pacífica. Perquè la nostra determinació està en el vot que dipositarem cada un de nosaltres el proper 1 d’octubre. La nostra força està en defensar avui allò que els d’ahir no van poder i que els de demà ens agrairan eternament”.