‘Cerca’m’ aplegarà en un sol espai tota l’oferta formativa i laboral del municipi i rodalies

477

Molts adolescents no coneixen o no saben que al seu mateix municipi s’imparteixen els estudis que estan buscant. La Regidoria de Joventut organitza la Fira de l’Ensenyament de Martorell Cerca’m per informar i orientar als estudiants que finalitzen l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). La cita serà dimarts 23 de febrer a la Sala Jaume Muxart del Centre Cultural, de 9.00 a 14.00h.

Cerca’m va destinat principalment als alumnes de 4rt d’ESO escolaritzats a Martorell, però també als alumnes de l’Escola d’Adults, del PTT-PFI i de la UEC Balmes, tot i que cada cop assisteixen més estudiants de poblacions properes a la nostra.

La Fira de l’Ensenyament “vol incloure la participació activa dels pares, familiars i professors, a més de ser una ajuda a persones que vulguin continuar la seva formació acadèmica, reprendre els estudis o simplement informar-se de l’oferta educativa del municipi i de la comarca”, ha dit la regidora de Joventut, Cristina Dalmau.

La finalitat és “acompanyar als adolescents en la presa de decisions sobre els seu futur acadèmic post obligatori. Conscienciar de la importància d’aquest futur, emprant estratègies per despertar el seu interès, motivar els alumnes a seguir estudiant i a prendre decisions immediates sobre el seu futur”, ha remarcat.

Una vintena d’estands

La Fira de l’Ensenyament comptarà amb una vintena d’estands: Ràdio Martorell, INS Joan Oró, INS Pompeu Fabra, INS Gabriela Mistral (Sant Vicenç dels Horts), PFI-PTT Martorell, Escoles Municipals de Martorell (idiomes, música, arts plàstiques i moda), Promoció Econòmica-Molí Empresa, Institució Escolar Balmes, Martorell Language School, EOI Martorell, Talk! Language School, Olga Difusió Martorell (Hair Street), Bioressonància Martorell, ICARTH Institució Cultural d’Arts i Humanitats, Universitat Abad Oliva-CEU, Punt d’Informació de l’Exercèrcit i Punt d’Orientació Personalitzada de la Diputació de Barcelona.

Activitats paral·leles

L’actor i director Marc Martínez oferirà dues sessions informatives el 23 de febrer, a les 10.00h i a les 12.00h. El vestíbul del Centre Cultural allotja, fins el 18 de març, l’exposició Ja saps què faràs? que assessora els alumnes a través de 10 plafons informatius d’una manera comprensible. “En cas que els joves vulguin seguir formant-se, poden fer batxillerat, cursar algun cicle formatiu o cercar un curs o taller de formació ocupacional per començar a aprendre i tastar una professió que els interessi”, ha explicat Dalmau.