Cinc martorellencs elegits membres del Comitè Local de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

799

Blanca Voltà, Maria Mercè Morera, Lluís Sagarra, Maria Hinojo i Eva Casasayas, tots cinc de Martorell, han estat elegits com a membres del Comitè Local de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord i n’entraran a formar part, gràcies a figurar entre els vuit candidats més votats en les eleccions que han tingut lloc aquest dissabte a la seu situada al carrer Sant Llorenç d’Hortons.

Els martorellencs han estat, a més, els cinc membres més votats d’aquest nou comitè. Voltà ha obtingut un total de 33 vots, seguida per Morera amb 30, Sagarra amb 26, Hinojo amb 25 i Casasayas amb 22. El nou comitè s’ha completat amb Boris Martín de Antón, de Sant Andreu de la Barca (18 vots); Mario Hita, d’Abrera (18 vots) i Felip Segura, d’Olesa de Montserrat (16 vots).

Escrutini de les eleccions al Comitè Local de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Els membres han estat elegits entre un llistat de 12 candidatures i cada votant havia d’escollir entre un i sis noms per representar l’entitat al Baix Llobregat Nord durant els propers quatre anys.

Aquestes eren unes eleccions que feia molts anys que la Creu Roja al Baix Llobregat Nord no celebrava, ja que en les darreres ocasions només hi havia hagut vuit candidats, el nombre mínim que necessita aquest organisme per funcionar.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de l’entitat, assenyala que la jornada viscuda significa una notícia positiva, ja que “hi ha 12 persones interessades i amb ganes d’aportar el seu granet de sorra”.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja al Baix Llobregat Nord

En aquesta votació podien participar tant socis com voluntaris. A més, al nou comitè hi haurà persones de les dues categories: cinc voluntaris i tres socis. “És fantàstic tenir socis dins el Comitè ja que t’aporten una visió a l’hora de treballar molt diferent que no tenen els voluntaris” apunta Sanahuja.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja al Baix Llobregat Nord

Els candidats que s’han quedat fora d’aquest Comitè han estat Dolores Martínez (Sant Andreu de la Barca), Esther Sotoca (Abrera), Amelia Arroyo (Sant Andreu de la Barca) i Pere Joan Martínez (Martorell). La participació en aquestes eleccions ha estat força baixa, d’un 2,2%, amb 54 votants d’un cens total de 2.489. Pel que fa als vots, 51 han estat vàlids, 3 nuls i no hi ha hagut cap vot en blanc.