Cinc punts de Martorell acullen el 3r IntARTvenció, un certamen d’art urbà al carrer

1472
IntARTvenció. Lily
Mural Lily Brik al carrer de la Unió

Sis artistes transformen aquesta setmana diferents espais exteriors de Martorell amb les seves creacions pictòriques, coincidint amb la 3a edició de l’intARTvenció. Un projecte de la Regidoria de Cultura, i les entitats Amics de l’Art i Artistes Plàstics. La seva funció és portar l’art al carrer, més enllà dels espais museístics habituals.

Les parets d’equipaments i d’espais a l’aire lliure s’omplen de color i de creativitat amb les aportacions d’artistes arribats d’arreu. És la filosofia d’IntARTvenció, una proposta “que es va gestar des de Museus de Martorell per tal d’exportar l’art fora dels espais museístics habituals i portar-lo al carrer”, explica el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. La proposta va comptar de seguida amb la col·laboració de dues entitats martorellenques vinculades a l’art, Artistes Plàstics i Amics de l’Art.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Enguany hi participen Sfhir, Lily, Urih Petados, Mho Dueñas, Gonzalo Alonso i Álex Fernández. El grafiter madrileny Sfhir fa la seva creació a la façana de la Nau 2 de Ca n’Oliveras “on hi ha un projecte ambiciós per a que l’espai esdevingui una Casa de la Música”, explica Corral. La lleidatana Lily és a La Vila -a la confluència dels carrers de la Unió i Migdia-; Urih Petados a l’Institut Pompeu Fabra; la martorellenca Mho Dueñas a la plaça 25 de setembre del barri de Rosanes, i els gallecs Gonzalo Alonso i Álex Fernández -que repeteixen de l’any passat- a l’Skate Park. “Convidem els martorellencs a que passin a veure com treballen aquests artistes en la creació de les seves obres”, anima Corral.

Sergi Corral, regidor de Cultura

IntARTvenció deixa un llegat artístic a Martorell

IntARTvenció fa possible que els martorellencs gaudeixin amb la contemplació d’una bona colla de creacions artístiques en diferents espais de Martorell. Un dels exemples més visibles és el gran mural d’inspiració còsmica del prestigiós Okuda San Miguel que llueix a dues parets del Centre Cultural. També les obres d’estil Pop Art del valencià Antonio de Felipe al pati exterior del Muxart, els graffiti del brasiler Muretz sota el pont d’Anoia o les creacions dels gallecs Gonzalo Alonso, Eduardo Hermida i Alejandro Fernández al Pavelló Esportiu Municipal.

Creadors locals també han immortalitzat les seves inquietuds artístiques: Paco Arasa i Mho Dueñas al Pavelló Esportiu Municipal; Quim Aranda a la plaça de la Mare Sant Ramon, i un grup de joves martorellencs van fer un ‘Sprayday’ a la tercera planta del Centre Cultural. Tot això sense passar per alt obres efímeres, com els patchwork dels BCN Writters i el mural de guixos de colors d’Enric Font a la plaça de les Cultures, o les lones amb obres d’autors locals incloses en l’esdeveniment Everywhere Prints.

intARTvenció