CiU i ERC signen el Pacte de progrés per formar un govern estable a Martorell

497

Les agrupacions locals de Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han segellat aquest dijous el Pacte de progrés al qual han arribat de cara a formar un govern estable a l’Ajuntament de Martorell per als propers quatre anys (2015-2019). La presentació del pacte ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb la signatura pública de l’acord entre els màxims representants dels grups municipals, Xavier Fonollosa (CiU) i Adolf Bargués (ERC-AM), i els representants locals dels respectius partits, Jordi Vidiella (CiU) i Eva Creixell (ERC).

El màxim representant de CiU a l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa ha dit que “Martorell ha d’encarar en el futur més immediat reptes importants en l’àmbit econòmic i social. I ho ha de fer en un context encara molt difícil, tot i l’inici de la recuperació econòmica, i en un moment d’enorme transcendència històrica en l’àmbit nacional”.

Adolf Bargués, màxim representant d’ERC a l’Ajuntament de Martorell, ha assegurat que “la situació política del país és excepcional. El procés cap a la creació d’un estat propi que Catalunya està vivint de manera majoritària, tant des de la societat civil com des de les institucions catalanes, reforça aquesta voluntat única de seguir el camí conjuntament i referendar la voluntat del poble”.

Oportunitat única
L’acord entre CiU i Esquerra assegura un govern estable i fort i, segons Fonollosa, “el 24 de maig passat els martorellencs i martorellenques van enviar un missatge clar als polítics: calia que ens poséssim d’acord per a gestionar i governar de manera estable a l’Ajuntament. CiU i Esquerra ho hem entès així i creiem que tenim una oportunitat única per unir forces i consensuar accions per fer camí plegats”.

Tenint en compte el moment decisiu i transcendent que viu el nostre poble i el nostre país, Bargués explica que “fem una aposta decidida per eixamplar les bases per contribuir a la millora de Martorell i per construir un país nou, on la prioritat són les persones. Ens comprometem a unir forces per disposar d’una estabilitat de govern que garanteixi un consens en els principals reptes del pla d’acció municipal per als propers quatre anys”.

El Pacte de progrés també compromet a CiU i ERC a treballar per ampliar al màxim el consens a la resta de forces polítiques favorables a construir en comú, escoltant les seves propostes i esmenes.

L’acció de govern
L’acció de govern i els principals eixos programàtics d’aquest Pacte de progrés són el compromís a contribuir a la construcció d’un nou país, a la millora social, a la participació, comunicació i transparència, a la represa econòmica, a la modernització i eficiència de l’Ajuntament i a l’aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Martorell.

Aquests eixos programàtics es desenvoluparan en el Pla d’Actuació Municipal 2015-2019, que es presentaran al Ple del consistori el proper mes d’octubre.