Clàudia Muñoz i Rosa Farreras guanyen el concurs Refotografiem Martorell del CEM

1047
Lliurament de premis Refotografiem Martorell
Lliurament de premis Refotografiem Martorell

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) ha lliurat, aquesta tarda a la Farmàcia Bujons, els premis del primer concurs Refotografiem Martorell, organitzat amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, que es van celebrar del 6 al 8 d’octubre. Clàudia Muñoz i Rosa Maria Farreras s’han endut el primer i segon premi, respectivament. Els participants havien d’identificar indrets del nostre poble, a través de 15 imatges antigues, i tornar a fotografiar els mateixos llocs, tal com són actualment.

Les 15 fotografies proposades pel CEM mostraven la façana de l’antic Ajuntament; la plaça de l’Església abans de 1915; l’enllaç entre carrer del Mur i carrer de Dalt quan encara existia l’antic carrer de la Rutlla; el carrer de Pere Puig amb la capella de Sant Joan; l’antic escorxador que ocupava l’espai on ara són les restes del fossar de Sant Bartomeu; la plaça de la Vila quan conservava les porxades enderrocades als anys 20; el pont d’Anoia que va ser volat durant la Guerra Civil; la façana d’El Círcol l’any 1917; la façana d’El Progrés quan estava al carrer Mur; la Font de la Mina; el carrer Montserrat; la façana de l’Enrajolada al carrer Santacana; l’antiga estació de Renfe; la construcció de l’estació de FGC-Martorell Vila anterior a 1912, i el Molí Fariner quan era una fàbrica.

Totes les imatges es podien consultar al web del CEM i els participants tenien el repte d’identificar el lloc exacte al què corresponien. Les fotografies s’havien de realitzar, preferiblement, amb un telèfon mòbil i enviar-les al Whatsapp de l’entitat. Un jurat de tres persones integrants de la junta del CEM han valorat el nombre d’imatges encertades per cada participant, i també han tingut en compte la qualitat de les imatges.

Clàudia Muñoz, guanyadora Refotografiem Martorell
Clàudia Muñoz, guanyadora Refotografiem Martorell

Clàudia Muñoz, de només 11 anys, s’ha proclamat vencedora amb un total d’11 fotografies encertades. La jove ha explicat que la seva mare la va animar a participar-hi per tal de fer una activitat didàctica i a l’aire lliure. S’ha emportat un lot de publicacions del CEM i una invitació per participar durant tot un dia a les excavacions arqueològiques al jaciment de Santa Margarida, el juliol de 2018, al costat dels arqueòlegs i així conèixer de primera mà com es porta a terme una investigació arqueològica.

Clàudia Muñoz, guanyadora concurs

Rosa Maria Farreras, qui no ha pogut assistir al lliurament de premis, ha quedat en segon lloc amb 6 encerts. Ha guanyat un lot amb les publicacions del CEM. El tercer premi, consistent en tres publicacions a escollir entre les editades pel CEM, ha quedat desert.

El vicepresident del CEM, Alfred Mauri, ha explicat que la idea d’organitzar aquest concurs era “aproximar-se a la història de Martorell a partir de la conservació o transformació d’alguns dels seus indrets més emblemàtics”. Tot i la tímida participació d’aquesta primera edició del concurs, el CEM es proposa repetir-lo l’any vinent, segons ha dit.

Alfred Mauri, vicepresident CEM