Clou el programa ‘El Safareig’, grups de conversa per a persones estrangeres per aprendre el català

384

Aquest matí s’ha fet l’acte de cloenda de la primera edició del programa ‘El Safareig’ adreçat a persones estrangeres residents a Martorell que han après el català. En aquest programa hi ha participat prop d’una cinquantena de persones, majoritàriament dones dividits en 10 grups de conversa. En l’acte de cloenda hi ha assistit la regidora de Benestar Social, Mercè Morera.

En aquesta primera edició hi ha participat persones de nacionalitats ben diverses (Marroc, Pakistan, Ghana, Nigèria, Bolívia,Colòmbia i Costa d’Ivori). Les sessions s’han dut a terme al Centre Cultural i a la Central de Can Carreras.

Aprenentatge oral bàsic del català
El programa permet dotar les persones participants dels recursos mínims necessaris per comprendre i poder usar el català en les situacions de comunicació oral més habituals, crear espais de comunicació, coneixement i respecte mutu i proporcionar coneixements bàsics sobre els recursos de Martorell, les seves tradicions culturals i socials i les normes de convivència i civisme.

El programa ha estat promogut pel Servei d’Atenció a l’Immigrant de l’Ajuntament de Martorell amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri de Treball i Immigració i el el Fons Social Europeu. El programa l’han dut a terme dues professionals de l’entitat GATS (grups associats pel treball sociocultural).
Aquesta setmana han començat nous grups de conversa per a persones estrangeres que s’allargaran fins al juny.