Clou la Setmana de la Lactància Materna fent palesa la vocació social de l’hospital

406
Setmana Mundial Lactància Materna
Setmana Mundial Lactància Materna

L’auditori ha acollit aquest migdia el punt i final d’una participativa Setmana de la Lactància Materna. La xerrada El poder de les carícies, el lliurament de premis del II Concurs de Fotografia de l’Hospital de Martorell i una actuació musical han tancat vuit dies plens d’actes a diversos municipis del Baix Llobregat Nord. El centre sanitari, com a organitzador d’aquesta iniciativa, vol ser un agent actiu amb els usuaris i esdevenir referent per a la seva àrea d’influència i el país.

La Setmana ha estat molt participativa, segons ha volgut expressar l’alcalde Xavier Fonollosa, tot destacant que “l’any passat va ser la prova i enguany ha tingut molta més participació, un fet que demostra que l’hospital, a més de ser un ens viu de servei assistencial, també ha de tenir penetració social”. Fonollosa ha afegit el desig que “ben aviat, l’hospital sigui no només un referent a la seva àrea, sinó també arreu del país”.

El cap de Planificació de Processos de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu, Rafael Gómez, ha recalcat la intenció de l’hospital de “no ser només un espectador, sinó un actor. Un centre de Martorell i dels 160.000 habitants i 13 municipis de la seva àrea de referència”. La llevadora de l’hospital Montserrat Batlle ha agraït a tothom que la Setmana “hagi estat molt especial, màgica i única, uns dies de vivències, d’aprenentatge i de diversió”.

Més de 60 participants al II Concurs de Fotografia
La matinal ha començat amb la confèrencia El poder de les carícies, del Doctor de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona Adolfo Gómez Papí. Seguidament s’han lliurat els premis del II Concurs de Fotografia, que ha comptat amb més d’una seixantena de participants. El primer premi ha estat per Sílvia Alba, el segon ha recalat en Griselda Vázquez, i el tercer en Meritxell Pueyo. La vetllada ha finalitzat amb l’actuació musical de l’Agora International School of Barcelona, integrada per joves estudiants de primària i ESO.

Setmana farcida d’activitats a Martorell i arreu
La Setmana l’ha rganitzada l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i És Salut Pública, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell, la Generalitat de Catalunya i d’altres institucions i entitats del Baix Llobregat Nord. El gruix d’actes celebrats a Martorell es van iniciar dimarts amb un taller de música per a nadons, i van continuar dimecres amb un taller de mocadors i porteo i la xerrada I als 6 mesos, què li dono? Lactància materna i introducció de nous aliments. Dijous es van proposar xerrades titulades Compartim l’experiència de donar el pit i En quina posició han de dormir els nadons?, i divendres va tenir lloc una activitat de compartir amb els fills i estimular a través del joc i un taller de massatge infantil. Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires, Abrera i Gelida també van acollir-ne activitats.