Col·loquen la primera pedra de la Residència de l’Arc de Sant Martí, en el 10è aniversari del Centre Diürn

1720
Primera pedra Residència Arc de Sant Martí
Primera pedra Residència Arc de Sant Martí

La futura Residència de la Fundació Arc de Sant Martí per a persones amb discapacitat intel·lectual cada cop és més a prop. Aquesta tarda s’ha fet l’acte de col·locació de la primera pedra en uns terrenys adjacents al Centre d’Atenció Diürna del Camí Fondo, que avui compleix 10 anys. El complex d’habitatges podria estar enllestit en sis mesos.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha dit que “fem realitat un projecte que no ha estat fàcil; fruit de la col·laboració publico-privada entre l’Arc de Sant Martí, l’Ajuntament i altres administracions. Fem realitat el somni de tenir un complex d’habitatges, amb diferents nivells d’autonomia personal, per a nois i noies amb discapacitat intel·lectual”. Fonollosa ha destacat que Martorell “és un poble inclusiu, amb una especial sensibilitat social”, i ha reconegut el paper cabdal de l’exalcalde Salvador Esteve com a impulsor del projecte.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Avui és el principi de tot. Esperem que en pocs mesos tinguem un edifici fantàstic, integrat al Centre d’Atenció Diürna, que formarà part de Martorell, per a persones de Martorell, perquè visquin com la resta de martorellencs. Avui dignifiquem i donem normalitat al que es fa aquí dia a dia”, ha expressat la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social

Juani González, presidenta de la Fundació Arc de Sant Martí, ha reiterat que “constantment compartim projectes, idees i propòsits que es fan realitat perquè persones com vosaltres esteu al nostre costat i els feu possibles. Avui celebrem 10 anys del Centre d’Atenció Diürna, un projecte que s’ha anat teixint al llarg dels anys, i fem el primer pas cap a la construcció del complex d’habitatges. És un dia per reconèixer les fites aconseguides”.

Juani González, presidenta Fundació Arc de Sant Martí

A l’acte també hi ha estat present el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Eliseu Oriol; Ferran Felius, vicepresident de Dincat, federació que vetlla per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual; la gerent de la Fundació Arc de Sant Martí, Rosa Cadenas; els regidors de l’equip de govern Adolf Bargués, Núria Canal, Míriam Riera i Sergi Corral, així com usuaris i famílies de l’Arc de Sant Martí.

Render. Nova residència Arc de Sant Martí
Render. Nova residència Arc de Sant Martí

El nou complex tindrà 2.000 metres quadrats. Es distribuirà en un soterrani de serveis, totalment accessible, i 3 plantes amb 20 habitatges. Cadascun d’ells comptarà amb espais comuns i privats: habitacions individuals o dobles fins una capacitat total per a 48 persones, per donar la màxima autonomia possible als usuaris.

L’edifici podria estar enllestit abans de Nadal, si les obres d’ajusten a termini, i es destinaria el següent trimestre a dotar-lo dels serveis necessaris, abans que la Generalitat tramiti l’adjudicació de les places. La residència disposarà de 8 places de respir familiar o estada temporal amb prioritat per a gent de Martorell. Es crearà un nou equip, format per un nou director tècnic, un treballador social, vuit monitors -sis educadors i dos auxiliars-, dos educadors nocturns i quatre vigilants.