Comença a rodar el segon Pati 14 de Martorell a l’Escola Vicente Aleixandre

1891
Pati 14 Vicente Aleixandre. Foto: Grisphoto
Pati 14 Vicente Aleixandre. Foto: Grisphoto

El segon Pati 14 de Martorell ha estat inaugurat aquest matí a l’Escola Vicente Aleixandre. El martorellenc Yeray Guardia, exjugador del FC Barcelona i actual porter del Terrassa FC de futbol sala, n’ha estat el padrí. La Fundació Cruyff promou patis 14 arreu de l’estat per difondre la igualtat d’oportunitats per a tots els escolars a l’hora de practicar esport.

Els alumnes de l’escola han rebut l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; les regidores Belén Leiva i Núria Canal, i la directora de la Fundació Johan Cruyff, Pati Roura, en l’estrena d’aquesta zona de jocs. L’acte ha estat conduït pel periodista Edgar Fornòs, qui ja es va encarregar de presentar el Pati 14 de l’Escola Mercè Rodoreda i el Cruyff Court de Les Carolines.

Els alumnes de 4t de Primària han mostrat, un per un, els 14 valors que regeixen els patis 14 d’arreu i han animat els seus companys a aplicar-los, dins i fora de les zones de joc, un missatge que també ha remarcat l’alcalde Fonollosa.

Xavier Fonollosa, Alcalde de Martorell

La Fundació Johan Cruyff recull 14 normes, coincidint amb el número que lluïa l’exjugador i exentrenador del FC Barcelona a la samarreta. Aquesta llista reuneix valors que han de destacar a l’hora de fer esport, com la personalitat, el treball en equip o l’aprenentatge.

Pati 14 Vicente Aleixandre. Foto: Grisphoto

Un padrí especial

La inauguració d’aquest Pati 14 ha tingut un convidat destacat. El martorellenc Yeray Guàrdia, qui va ser alumne del Vicente Aleixandre, ha tornat a l’escola on va formar-se. Segons ha reconegut, l’esport sempre l’ha acompanyat, i els valors que li ha transmès tenen molt de valor per a ell. “L’esport és el meu estil de vida”, ha reblat.

Yeray Guàrdia, padrí inauguració Pati 14

La directora del centre Marta Lainez, ha explicat que quan va saber que podrien comptar amb un Pati 14, els alumnes de tercer de Primària,que actualment cursen quart, van pensar en el disseny de les 4 activitats que inclusiu, i que són un cercle de boles a terra, un cercle de joc, una pista d’atletisme i jocs de gol.

Marta Lainez, directora Escola Vicente Aleixandre

L’idil·li Martorell-Fundació Cruyff va començar fa prop d’un any i mig, quan el camp de Les Carolines va acollir el Cruyff Court, que va estrenar l’exjugador del FC Barcelona Hristo Stòixkov. Des d’aleshores, s’hi celebren torneigs de 6vs6 i d’altres activitats que impulsa la Fundació Cruyff. El passat mes de juny va inaugurar-se el primer Pati 14 de Martorell, a l’Escola Mercè Rodoreda. Martorell comptarà progressivament amb un total de set patis 14.