Comença el nou programa "Recicla’t +45" amb tallers d’alfabetització digital

520

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, inicia el un nou projecte Recicla’t +45 d’orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys. El projecte segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen la orientació, la formació i la intermediació laborals.

Recicla’t +45 ha començat amb un cicle de tallers inicials que treballen les competències bàsiques dels participants en matèria digital com la utilització del ratolí, el teclat i el coneixement del sistema operatiu Windows. Els tallers s’ha realitzat en grups reduïts d’usuaris per facilitar el seu aprenentatge. Fins al novembre, s’ha dissenyat un itinerari amb tutories i acompanyament, accions formatives grupals, dinamització d’espai de recerca de feina i l’apropament al teixit empresarial del municipi.

A partir de setembre, els participants faran Alfabetització digital per a la recerca de feina (5 i 9 de setembre de 2016, de 9.30 a 14.30h. Aquesta formació pretén dotar de les competències bàsiques necessàries per utilitzar l’ordinador i internet en la recerca eficient de feina, i a la vegada dotar d’eines per utilitzar suficientment el sistema operatiu, l’edició de text i la navegació per Internet, en especial pels portals d’ocupació, així com la utilització del correu electrònic en la recerca de feina.

El següent curs, Com escollir els canals de recerca de feina més adients pel meu perfil? (14 de setembre de 2016, de 9.30 a 13.30 h), mostrarà als alumnes els canals per on circulen les ofertes de feina i la seva utilització, així com a seleccionar correctament les ofertes. La metodologia utilitzada en aquesta tipologia d’accions està orientada a relacionar els continguts de les sessions amb els objectius finals per a cadascuna de les competències professionals a desenvolupar.

La formació Tinc més de 45 anys i no tinc feina. Què faig? (28, 29 i 30 de setembre de 2016, de 9.30 a 14.30 h) ajudarà als usuaris a identificar els recursos propis que els orientin cap a l’èxit. Es treballarà la motivació i la confiança com a eixos importants en la nostra recerca de feina.

Finalment, amb la formació No hi ha segones oportunitats per a les primeres impressions: L’entrevista de feina (3, 4 i 5 d’octubre de 2016, de 9.30 a 13.30 h), ja realitzada anteriorment al Centre de Promoció Econòmica i valorada molt positivament entre els participants, es pretén reflexionar sobre l’entrevista de selecció i adquirir eines per encarar-la amb actitud i predisposició a superar-la.

A banda d’aquestes formacions programades pels mesos de setembre i octubre, es realitzaran assessoraments individuals segons les necessitats de cada participant. A més, es mantindrà contacte amb el teixit empresarial local per realitzar, si és el cas, derivacions formatives o ocupacionals, amb l’objectiu final de potenciar la inserció laboral del màxim de participants.

Com apuntar-s’hi

Les persones interessades encara poden participar en el programa. Cal omplir el formulari de preinscripció online o bé dirigir-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n · 08760 Martorell · Tel. 937 753 101)

Aquest nou programa impulsat pel Centre de Promoció Econòmica, i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris i cofinançat pel Fons Social Europeu, s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur i inscrites al servei Local d’Ocupació de Martorell. Els participants es reorienten professionalment i actualitzen els seus coneixements i competències, entre d’altres, per millorar així la seva ocupabilitat.