Comença el programa d’actes de celebració del Dia Internacional de les Dones a Martorell

429

L’Ajuntament de Martorell inicia dimecres 2 de març la programació d’actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Inclou xerrades, sessions de risoteràpia, ioga o salsa, presentacions literàries, tallers i visites comentades a exposicions. La commemoració del Dia Internacional de les Dones es farà el 8 de març amb la lectura del manifest a la plaça de La Vila.

Cada mes de març, l’Ajuntament de Martorell organitza un seguit d’actes per celebrar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, “integrant activitats de les diferents regidories en la celebració, redirigides a un públic femení”, ha dit la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, qui ha reconegut que l’efemèride “és una oportunitat per reflexionar sobre la implementació de les polítiques de gènere en el territori i donar el valor que la donar mereix dins la societat”.

Els actes del Dia Internacional de les Dones comencen dimecres 2 de març amb la trobada On som ara? amb les participants de la Tarda Oberta a la Sala polivalent de la Biblioteca Martorell, a les 18.00h. Organitza el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Martorell.

Dimarts 8 de març, de 10.00 a 11.30h, la Regidoria d’Esports organitza una sessió de risoteràpia al Pavelló Esportiu Municipal. Una activitat gratuïta amb places limitades. Les inscripcions es poden fer a qualsevol de les Oficines d’Atenció al Ciutadà del Patronat Municipal de Servei d’Atenció a les Persones (PMSAPM)

La lectura del manifest institucional es farà el 8 de març, a les 12.00h, a la plaça de La Vila, davant l’Ajuntament, amb la interpretació d’una peça musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música.

L’escriptora local Joaquima Nolla presentarà la seva novel·la Eleanor, a les 19.00h, a la Biblioteca Martorell.

Dimecres 9 de març el Servei d’Informació i Atenció a les Dones i Museus de Martorell faran una visita comentada a l’exposició Natures del món, olis i aquarel·les de l’artista Ana Varea, a l’Enrajolada Casa Museu Santacana.La pintora impartirà una xerrada sobre la creativitat, dimecres 16 de març, a les 18.00h, i realitzarà un taller d’aquarel·la dimecres 30 de març, a les 17.30h, per a persones adultes. Les places són limitades i les inscripcions es poden fer a museus@martorell.cat o trucant al 93 774 22 23.

Natàlia Demidoff, autora del llibre El alma de la música, serà l’encarregada de presentar la seva obra a l’Escola Municipal de Música divendres 11 de març, a les 19.00h.

La psicòloga i responsable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, Carme Cordón, serà l’encarregada de fer la xerrada Els sabers de les dones, una aproximació des de les activitats quotidianes, dimarts 15 de març, a les 10.00h, al Complex Educatiu Torrent de Llops. Organitza la Regidoria d’Ensenyament i s’adreça a les participants del programa Haima.

Activitats al CIES

La Regidoria d’Esports durà a terme a les instal·lacions del Centre Integral d’Esport i Salut una sessió de ioga, destinada especialment a la feminitat. Serà els dies 10 i 12 de març, a les 20.00h i a les 09.15h. Divendres 11 de març, a les 20.00h, es farà una sessió de salsa, dissabte 12 de març, a les 10.15h, es podrà gaudir d’una sessió de ciclisme en pista coberta i, a les 11.15h, una sessió d’abdominals i estiraments.

Les activitats són gratuïtes i les places limitades. Cal inscriure’s a qualsevol de les Oficines d’Atenció al Ciutadà del PMSAPM

Tallers

El Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa organitza dijous 17 de març, a les 10.00h, el taller Apoderament per a dones, a càrrec de Carme Cordón, responsable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones.

Les escoles Juan Ramon Jiménez, Mercè Rodoreda, Vicente Aleixandre i José Echegaray faran tallers sobre relacions igualitàries i prevenció de la violència masclista.