Comença la 2a campanya d’excavacions al monestir de Sant Genís de Rocafort

2233
Visita del CEM a Sant Genís de Rocafort
Visita del CEM a Sant Genís de Rocafort

Aquest dimarts ha començat la 2a campanya d’excavacions al monestir de Sant Genís de Rocafort, impulsada pel Centre d’Estudis Martorellencs (CEM), en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, i amb el suport de l’Ajuntament de Martorell i la Generalitat de Catalunya. El 30 de juny celebraran la jornada de portes obertes, que permetrà visitar l’excavació i veure els primers resultats. Del 8 al 26 de juliol es farà la 38a campanya d’excavacions al jaciment de Santa Margarida, que es podrà visitar el 24 de juliol.

Al monestir de Sant Genís de Rocafort, els participants excavaran al sector sud de l’església. Els treballs comprendran l’excavació arqueològica; el registre i documentació d’Unitats Estratigràfiques; la neteja i documentació de materials arqueològics, i la planimetria de camp, ha detallat Alfred Mauri, vicepresident del CEM. L’horari de treball serà de dilluns a dissabte, de 8.00 a 14.00h (treball de camp), i de 17.00 a 19.00h (treball de laboratori). El 30 de juny celebraran la jornada de portes obertes, que permetrà visitar l’excavació i veure els primers resultats. El punt de sortida serà la plaça Portal d’Anoia, a les 10.00h.

Alfred Mauri, vicepresident CEM

La 38a campanya d’excavació a Santa Margarida consistirà en excavar el sector oest del jaciment, amb estructures i necròpolis des del segle VI al XVI. Els treballs també comprendran l’excavació arqueològica i, a més, es faran servir bases de dades i sistemes d’informació geogràfica aplicades a l’arqueologia. L’horari de treball serà de dilluns a divendres, de 8.00 a 13.00h i de 16.30 a 20.00h.

Alfred Mauri, vicepresident CEM

La campanya es complementa amb diverses activitats de formació relacionades amb els processos de registre i documentació, amb l’aplicació de mitjans informàtics. En ambdós casos l’organització facilita allotjament i manutenció gratuïts pels participants a les instal·lacions de la masia de Santa Margarida. El dia 24 de juliol faran la jornada de portes obertes, on donaran a conèixer els resultats dels treballs d’enguany i presentaran el potencial de l’aplicació de les tecnologies digitals a la recerca arqueològica i a la difusió del patrimoni.