Comença la campanya de les Eleccions Generals, en què podran votar 18.838 martorellencs

632
Eleccions Municipals i Europees 2019
Eleccions Municipals i Europees 2019

La campanya electoral per a l’elecció dels representants al Congrés de Diputats i al Senat comença la mitjanit de l’1 de novembre, coincidint amb celebració de La Castanyada. Les eleccions seran diumenge, 10 de novembre, després de vuit dies de campanya electoral. El cens electoral a Martorell és de 18.838 persones.

L’any 2016 es va canviar la llei per reduir a la meitat les campanyes electorals si es tractava d’una repetició de la contesa. Tot ve de la investidura fallida al Congrés de Diputats, el mes de juliol. També s’ha decidit retallar un terç les quantitats de les subvencions per a les despeses electorals dels partits polítics i es redueix la propaganda electoral a la meitat.

Un total de 18.838 martorellencs estan cridats a les urnes el 10N, una xifra que representa un increment de 190 electors respecte els darrers comicis generals del 28 d’abril.

Es manté la xifra de 35 meses electorals repartides en un total de 12 centres de votació. Els col·legis electorals seran: Oficines de l’Ajuntament; Casa de Cultura; Antiga Escola Montserrat; Institut Pompeu Fabra; Col·legi Vicente Aleixandre; Instal·lacions Esportives Municipals; local de l’Associació de Veïns del Pla; Centre Cultural; Llar d’Infants Les Torretes; Instal·lacions Esportives de Torrent de Llops; Complex Educatiu Torrent de Llops i Col·legi Mercè Rodoreda.

Acompanyament a persones grans i amb mobilitat reduïda

Creu Roja Baix Llobregat Nord habilitarà, com de constum, el servei de transport adaptat per acompanyar a votar a les persones amb problemes de mobilitat. Els voluntaris de l’entitat seran els encarregats d’acompanyar les persones, que ho hagin sol·licitat prèviament, fins al seu col·legi electoral i de la posterior tornada al lloc d’origen.

L’entitat contribueix així a garantir el dret de vot de forma secreta de les persones amb problemes de mobilitat. El servei el fan extensible als veïns de Martorell, Abrera, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteves Sesrovires. Per a més informació, poden contactar amb Creu Roja Baix Llobregat Nord al telèfon 93 775 05 50.

Seguiment de la jornada electoral

Els mitjans de comunicació municipals, Ràdio Martorell i aquest portal web, faran seguiment de la jornada electoral amb les dades de participació, les incidències i els resultats a la nostra població. L’emissora municipal oferirà butlletins especials, des de les 20.00h, moment en què tanquin les urnes, fins a conèixer el partit més votat a Martorell i les reaccions dels grups polítics municipals.