Comença la vacunació antigripal als Centres d’Atenció Primària de Martorell

334

Avui comença la campanya de vacunació antigripal. Els Centres d’Atenció Primària de Buenos Aires i La Vila oferiran el servei anual de vacunació gratuïta a Martorell amb 5.500 dosis. La durada prevista de la campanya és de dos mesos. Els usuaris han de concertar visita prèvia, un servei que ja és a la seva disposició per telèfon o de manera presencial.

El departament de Salut de la Generalitat distribueix 5.500 dosis de vacunes a Martorell, 500 més que l’any passat (1.200.000 dosis a tot Catalunya) per tal d’immunitzar el 55% de la població inclosa als grups que es consideren prioritaris.

L’objectiu és “evitar les complicacions de la grip en les persones amb problemes de salut crònics, edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles als efectes d’aquesta malaltia”, ha explicat l’adjunta de direcció de l’Àrea Bàsica de Salut de Martorell, Mercè Miranda.

Cita prèvia

El Centres d’Atenció Primària organitzaran la seva activitat per administrar les vacunes durant els dos mesos de campanya. Al CAP de Buenos Aires, els usuaris es poden vacunar, de 10.00 a 20.00h, demanant cita prèvia al 937 755 103 o al taulell d’informació. Al consultori de La Vila s’administrarà la vacuna, d’11.00 a 12.00h, demanant hora al 937 751 951 o presencialment. També es pot trucar al telèfon de Sanitat Respon 933 268 901.

Grups de risc

“Els grups de risc a vacunar són les persones amb alt risc de complicacions, entre les quals hi ha les que pateixen certes malalties cròniques (pulmonars, cardiovasculars, diabetis, insuficiència renal, etc.), les internades en institucions tancades (residències geriàtriques, centres de malalts crònics, i de salut mental, etc.), les dones embarassades, les persones amb obesitat mòrbida i totes les persones de 60 o més anys d’edat”, ha recordat Miranda.

També s’han de vacunar els qui poden transmetre la grip a les persones d’alt risc, especialment els professionals de la salut i els d’institucions amb persones d’alt risc, com ara residències geriàtriques o centres de malalts crònics, i cuidadors familiars.

La cobertura de la vacunació antigripal en persones grans a Catalunya i les altres comunitats autònomes de l’Estat és de les més altes a nivell internacional, però no arriba a l’objectiu del 75% en els més grans de 65 anys marcat per l’Organització Mundial de la Salut. La cobertura en les persones joves amb malalties cròniques és més baixa.