Comença Santa Cecília amb concerts de l’Escola de Música i de la Banda Simfònica

989
Concert 25è aniversari Martorell Ciutat Pubilla
Concert 25è aniversari Martorell Ciutat Pubilla

Martorell celebra la festa de la patrona de la música, Santa Cecília, amb una setmana plena de concerts, que s’inicien aquest dimarts 19 i que es perllongaran fins el divendres 29. Enguany, a les habituals cites de l’Escola de Música, cal afegir a la programació un concert de la Banda Simfònica de Martorell, aquest divendres a El Progrés. Totes les activitats són gratuïtes.

Les notes musicals sonaran en cinc escenaris diferents i en sis activitats. La primera d’elles té lloc aquest dimarts 19 de novembre (18.30h) amb el concert de conjunts instrumentals de l’Escola Municipal de Música a la Casa de Cultura de La Vila. Dimecres, al vestíbul de Cal Nicolau, serà el torn del cor infantil i d’un pica-pica de l’AMPA, a partir de les 19.00h.

Carmen Valero, directora de l’Escola de Música, afegeix que “dijous celebrarem un concert clàssic (19.00h a l’auditori de Cal Nicolau) en el que tocaran els alumnes de forma individual o de música de cambra, i a partir de les 20.00h serà el torn de la Marxin Band. I el divendres 29 de novembre, la Jam Session del mes s’encabirà dins del programa”. A part, Valero comenta que “dins l’Escola hem muntat activitats per a que els alumnes vegin com es fan altres classes, assajos i instruments”.

Carmen Valero, directora de l'Escola Municipal de Música

La directora reconeix que “Santa Cecília suposa una motivació per als alumnes, una fita per preparar-se millor i tocar en públic”.

Carmen Valero, directora de l'Escola Municipal de Música

Maridatge de cinema i música

Pel que fa a la Banda Simfònica, l’entitat s’incorpora a la programació de Santa Cecília i ho fa amb un concert aquest divendres 22 de novembre a les 20.00h a El Progrés. Fran Palacios, qui des d’aquest setembre és el nou director de la Banda en substitució d’Enric de Castro, comenta que “Santa Cecília és una data molt important per als músics i vam pensar de fer un concert especial de bandes sonores, un tema que agrada a molta gent”.

Fran Palacios, director de la Banda Simfònica de Martorell

Palacios explica que “a més d’escoltar conegudes bandes sonores, veurem imatges projectades de les pel·lícules. Farem una seqüència visual i musical que agradarà molt a la gent que vingui al concert, i entre la primera i la segona part hi haurà una sorpresa”.

Fran Palacios, director de la Banda Simfònica de Martorell

Aquest alacantí, que fa tres anys que és a Martorell i que és professor de música a l’Institut Joan Oró, vol encapçalar una nova etapa de la Banda en la que pretén “fer més concerts i col·laborar més amb d’altres entitats de Martorell, sempre pel bé de la cultura i del poble”.