Comencen a treballar a l’Ajuntament de Martorell cinc joves del programa Garantia Juvenil

438
Programa Garantia Juvenil
Programa Garantia Juvenil

Un total de cinc joves, menors de 30 anys i inscrits al Programa de Garantia Juvenil, han iniciat les pràctiques remunerades a l’Ajuntament de Martorell. Durant sis mesos, els contractats treballaran a jornada complerta a diferents departaments municipals, en funció del seu perfil acadèmic: Museus de Martorell, Arxiu Municipal, Ensenyament, Medi Ambient i Esports.

A través del Centre de Promoció Econòmica, s’han seleccionat joves amb perfils adequats per complir els requisits que marcava la convocatòria: estar empadronat en territori espanyol, tenir entre 16 i 30 anys, ser beneficiari del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, estar inscrit com a demandant d’ocupació no ocupada (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i estar en possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o altre títol oficialment reconegut com a equivalent, o un certificat de professionalitat.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, indica que “és la tercera vegada que l’Ajuntament de Martorell s’adhereix a aquest programa”, que vol que els joves “desenvolupin una primera experiència amb el món del treball per poder sortir al mercat”, i adquirir una feina a alguna empresa de l’entorn, evitant la seva marxa a l’estranger.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Tenint en compte la seva formació, els joves contractats han estat destinats a diferents departaments. Ensenyament comptarà amb el suport d’Alvaro Caceres, que ha estudiat Humanitats, i de Míriam Garcia, tècnica d’Integració Social. El Departament de Medi Ambient tindrà amb el suport del Guillem Pocull, tècnic en Biologia Ambiental.
Un altre dels joves seleccionats per a una plaça laboral dins aquest programa és l’Angel Pino, conductor d’activitats Fisicoesport que treballarà al Departament d’Esports. Per últim, Marta Carbonell, tècnica d’Administració i Finances, realitzarà el seu contracte de treball a l’Arxiu Municipal.

El regidor Lluís Amat ha tingut l’oportunitat de conèixer els joves contractats i assegura que estan “molt agraïts per l’oportunitat d’assolir experiència i fer currículum professional”, ja que és un requisit imprescindible perquè la seva incorporació al món laboral sigui estable i duradora en el temps.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

La Garantia Juvenil està adreçada a persones d’entre 16 i 30 anys, que no hagin treballat ni fet accions educatives ni de formació en les setmanes immediatament anteriors a la inscripció. Si es compleixen els requisits, la Generalitat es compromet a oferir als candidats, en el termini de quatre mesos, una oferta de treball, unes pràctiques en una empresa o la formació necessària per a accedir al mercat laboral.

La iniciativa ofereix oportunitats per als joves, però també ajuts a les empreses, a partir de programes de formació per a desenvolupar competències professionals, inserció en el mercat laboral, amb pràctiques o contractes laborals, suport a l’emprenedoria i l’autoocupació, i orientació laboral.