Comencen les Activitats d’Estiu del Patronat amb més de 1.100 nens, nenes i joves participants

947

Aquest dilluns ha tingut lloc el tret de sortida de les Activitats d’Estiu que programa anualment el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) per a nens, nenes i joves d’entre 1 i 17 anys. En total, s’han inscrit 1.100 infants a alguna de les 26 propostes. Des del PMSAPM s’ha tornat a garantir que cap infant ni família es quedi sense poder participar en alguna de les activitats per motius econòmics o socials.

Valoració molt satisfactòria del volum d’inscripcions a les Activitats d’Estiu, programació de 26 tallers, cursos i campus d’activitats esportives, culturals i de lleure, dirigits a infants i joves d’1 a 17 anys, i que es fan a diferents equipaments municipals entre finals de juny i finals d’agost. Un cop ha acabat el període d’inscripció i ha arrencat el de les activitats més primerenques, s’ha pogut recomptar el número d’inscrits, que ha crescut un 28,5% respecte a la xifra de l’any passat.

La regidora de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones i d’Ensenyament, Núria Canal, en fa “una valoració molt positiva. Estem molt contents de com ha anat la inscripció, perquè donem resposta a molts nens i nenes”. Com a novetat, destaca que “hem ampliat a la tarda els Casals d’Estiu pel mateix preu i s’ha duplicat la demanda”, i també ha desgranat que “algunes de les activitats les hem programat des del Patronat, de manera directa o indirecta, mentre que en d’altres hem comptat amb la col·laboració d’entitats esportives”.

Núria Canal, regidora de l'Àrea de Serveis d'Atenció a les Persones i Ensenyament de l'Ajuntament

Canal: “S’ha garantit que cap infant es quedés sense plaça per raons econòmiques o socials”

Des del PMSAPM es recalca que “mai cap nen o nena s’ha quedat fora de les Activitats d’Estiu per raons econòmiques o socials. Des de l’Ajuntament tenim un Pla de Suport a les Famílies per atendre casos en els que un infant tingui dificultats per assistir a les activitats”, explica la regidora. Els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament han atès cada cas i han fet possible assignar una activitat lúdica a l’infant.

Núria Canal, regidora de l'Àrea de Serveis d'Atenció a les Persones i Ensenyament de l'Ajuntament

Per altra banda, Canal reconeix que “tot i que no és la finalitat principal, les Activitats d’Estiu permeten als infants gaudir i aprendre en un període de temps de més de dos mesos sense escola en el que pares i mares no sempre tenen vacances ni temps per atendre’ls. Per això, intentem que gaudeixin del lleure, que es relaxin, que aprenguin jugant i alhora s’eduquin, i que pares i mares en puguin sortir satisfets”.

Núria Canal, regidora de l'Àrea de Serveis d'Atenció a les Persones i Ensenyament de l'Ajuntament

Activitats molt variades per gaudir i aprendre alhora

El catàleg d’enguany ha inclòs propostes esportives i d’aventura, de lleure, sòcioculturals i combinades. En el cas de les primeres, n’hi ha hagut una dotzena: tirolina, raid, escalada, orientació, futbol, bàsquet, futbol sala, handbol, voleibol, gimnàstica artística, activitats aquàtiques o pàdel. També hi ha hagut 3 activitats de lleure: la llar d’infants, els campus de cultures d’arreu del món i el de lleure.

Pel que fa a les activitats sòcioculturals, els infants s’han pogut apuntar a propostes com ara el summer dance, robòtica i disseny 3D, fotografia, anglès, còmic, skate, guitarra o piano, entre d’altres.