Comencen les Activitats d’Estiu del Patronat amb més de 1.100 nens, nenes i joves participants

823
Cloenda Activitats d'Estiu
Circuit d'aventura Can Cases

Aquest dilluns ha tingut lloc el tret de sortida de les Activitats d’Estiu que programa anualment el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) per a nens, nenes i joves d’entre 1 i 17 anys. En total, s’han inscrit 1.100 infants a alguna de les 26 propostes. Des del PMSAPM s’ha tornat a garantir que cap infant ni família es quedi sense poder participar en alguna de les activitats per motius econòmics o socials.

Valoració molt satisfactòria del volum d’inscripcions a les Activitats d’Estiu, programació de 26 tallers, cursos i campus d’activitats esportives, culturals i de lleure, dirigits a infants i joves d’1 a 17 anys, i que es fan a diferents equipaments municipals entre finals de juny i finals d’agost. Un cop ha acabat el període d’inscripció i ha arrencat el de les activitats més primerenques, s’ha pogut recomptar el número d’inscrits, que ha crescut un 28,5% respecte a la xifra de l’any passat.

La regidora de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones i d’Ensenyament, Núria Canal, en fa “una valoració molt positiva. Estem molt contents de com ha anat la inscripció, perquè donem resposta a molts nens i nenes”. Com a novetat, destaca que “hem ampliat a la tarda els Casals d’Estiu pel mateix preu i s’ha duplicat la demanda”, i també ha desgranat que “algunes de les activitats les hem programat des del Patronat, de manera directa o indirecta, mentre que en d’altres hem comptat amb la col·laboració d’entitats esportives”.

Núria Canal, regidora de l'Àrea de Serveis d'Atenció a les Persones i Ensenyament de l'Ajuntament

Canal: “S’ha garantit que cap infant es quedés sense plaça per raons econòmiques o socials”

Des del PMSAPM es recalca que “mai cap nen o nena s’ha quedat fora de les Activitats d’Estiu per raons econòmiques o socials. Des de l’Ajuntament tenim un Pla de Suport a les Famílies per atendre casos en els que un infant tingui dificultats per assistir a les activitats”, explica la regidora. Els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament han atès cada cas i han fet possible assignar una activitat lúdica a l’infant.

Núria Canal, regidora de l'Àrea de Serveis d'Atenció a les Persones i Ensenyament de l'Ajuntament

Per altra banda, Canal reconeix que “tot i que no és la finalitat principal, les Activitats d’Estiu permeten als infants gaudir i aprendre en un període de temps de més de dos mesos sense escola en el que pares i mares no sempre tenen vacances ni temps per atendre’ls. Per això, intentem que gaudeixin del lleure, que es relaxin, que aprenguin jugant i alhora s’eduquin, i que pares i mares en puguin sortir satisfets”.

Núria Canal, regidora de l'Àrea de Serveis d'Atenció a les Persones i Ensenyament de l'Ajuntament

Activitats molt variades per gaudir i aprendre alhora

El catàleg d’enguany ha inclòs propostes esportives i d’aventura, de lleure, sòcioculturals i combinades. En el cas de les primeres, n’hi ha hagut una dotzena: tirolina, raid, escalada, orientació, futbol, bàsquet, futbol sala, handbol, voleibol, gimnàstica artística, activitats aquàtiques o pàdel. També hi ha hagut 3 activitats de lleure: la llar d’infants, els campus de cultures d’arreu del món i el de lleure.

Pel que fa a les activitats sòcioculturals, els infants s’han pogut apuntar a propostes com ara el summer dance, robòtica i disseny 3D, fotografia, anglès, còmic, skate, guitarra o piano, entre d’altres.